Anonimni korisnik stranice Reddit podijelio je s drugim korisnicima svoju dilemu – smije li tetovirati svog jednogodišnjeg sina?

Korisnik Reddita pod nadimkom Thrwydad otac je blizanaca, 12-mjesečnih Adama i Aarona. Dječaci su prerano rođeni i maleni Aaron ima velike zdravstvene probleme. Zbog njihovog identičnog izgleda teško ih je raspoznati i upravo je to bio uzrok zamalo fatalne nezgode.

Svaka četiri sata mora dobivati lijekove. Ako ne dobije lijek to vodi do teških posljedica. Dječaci imaju 12 mjeseci i potpuno su identični. Čak bismo ih i mi teško razlikovali da supruga Aarona svaki dan ne označava s posebnim markerom za osjetljivu kožu.

Otac blizanaca odlučio je tetovirati jednog sina kako bi mu olakšao zdravstvene probleme.

Kada su dječaci bilo kod bake ona ih je okupala, oznaka se isprala i baka je slučajno Aaronove lijekove dala Adamu. Tada su obojica završila u bolnici. Ovo je ekstremna situacija i ne želimo opet riskirati. Prije su se događale zamjene, ali nikada ovako opasne.

Isprobali smo sva privremena rješenja, ali sada tražimo trajno. Pronašao sam savjet o tetoviranju točkice ili bušenje uha. Mogao sam izgubiti obojicu svojih sinova i očajan sam, napisao je otac na Redditu.

Smatra da je tetoviranje jedino pravo rješenje, ali i dalje je u dilemi smije li to napraviti ili ne. Većina korisnika odmah mu je pružila potporu, a neki od njih našli su se u sličnoj situaciji i tetovirali svoje blizance.

U većini zemalja svijeta tetoviranje osoba mlađih od 16 godina je nezakonito. Stručnjaci ipak misle kako je u ovakvoj situaciji tetoviranje djeteta u potpunosti opravdano. Malena točkica na dnu djetetovog stopala ne može naškoditi zdravlju, ali može spasiti život u ekstremnim situacijama poput ove opisane.

Biste li vi tetovirali svoje dijete u ovakvoj situaciji?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju