TikTok će uključiti vremensko ograničenje od jednog sata za svoje korisnike mlađe od 18 godina kako bi ograničio količinu vremena koje tinejdžeri provode na aplikaciji, objavila je ta društvena platforma u vlasništvu kineske videokompanije ByteDance.

Platforma će predstaviti novu zadanu postavku u nadolazećim tjednima, prenosi američka TV mreža CBS.

Međutim, maloljetnici će moći isključiti tu postavku. Kada korisnici koji imaju 18 ili mlađi dosegnu vremensko ograničenje od jednog sata, od njih će biti zatraženo da unesu šifru za aktiviranje dodatnog vremena, za što TikTok kaže kako može potaknuti tinejdžere da budu pažljiviji u pogledu vremena koje provode na aplikaciji.

Djeca mlađa od 13 godina također će imati ograničenje od 60 minuta dnevnog vremena ispred ekrana, a za njih će roditelj ili skrbnik morati postaviti ili unijeti šifru kako bi im omogućio gledanje dodatnih 30 minuta, najavio je TikTok.

TikTokovo uvođenje vremenskih ograničenja za djecu uslijedilo je nakon istraživanja zakonodavaca, roditeljskih skupina i stručnjaka za mentalno zdravlje vezanog uz ulogu aplikacije kod mentalnih tegoba među tinejdžerima.

Također, TikTok je izazvao zabrinutost u Washingtonu, u kojemu su političari i kreatori politike oglasili uzbunu zbog navodnih političkih veza aplikacije s kineskom vladom.

U međuvremenu je Bijela kuća vladinim agencijama dala rok od 30 dana da izbrišu TikTok iz saveznih uređaja i sustava zbog rastuće zabrinutosti za nacionalnu sigurnost, zbog sumnje da TikTokova matična kompanija ByteDance može korisničke podatke ustupiti državnim službama u Kini.

Slika nije dostupna Nemojte to raditi: Sedam grešaka na društvenim mrežama koje je dobro izbjegavati

Iako vrijeme nije čvrsto ograničeno, veseli vijest da je pretjerano korištenje društvenih mreža prepoznato kao problem, posebno kod najmlađih. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju