Žensko seksualno zadovoljstvo još je uvijek obavijeno velom tajni. I dok je muški vrhunac istražen uzduž i poprijeko, ponajprije jer je direktno povezan sa stvaranjem potomstva, ženski je još uvijek tabu tema. Možda je baš to razlog što oko 40 posto žena ne doživljava orgazam tijekom seksa.

Istraživanja su potvrdila da smo za tu statistiku podjednako krivi. Žene zbog kočnice u glavi i očekivanja da muškarci pročitaju njihove misli, a muškarci zbog loše komunikacije te manjka truda i motivacije.

Ipak, muškarci kao dobar seks ističu onaj u kojemu je partnerica zadovoljena, a novo je istraživanje pokazalo da postoji tip muškarca kojega žene ističu kao najboljeg u krevetu.

Muškarci kao dobar seks ističu onaj u kojemu je partnerica zadovoljena.

Zašto žene vole "zločeste dečke"? 

Evolucijski biolozi ovakav tip muškarca nazivaju još i hipermuškarcima. Dakle, oni su „više muškarci“ samo jer imaju stav, gard, vjerojatno puno loših navika i još više seksualnih partnerica. Ne mogu se vezati, narcisoidni su, a ljubav i seks nikada ne stavljaju u istu rečenicu.

Zločesti dečki skoro su uvijek pobjednici u psihološkim igricama koje igramo po njihovim pravilima. Njima je puno veća motivacija pokazati ženi da su jako dobri ljubavnici, nego joj pružiti intimno zadovoljstvo.

Međutim, u ovoj priči puno veću ulogu ima jedna druga znanost, a to je biologija.

Sasvim je prirodno da žene privlače zločesti dečki – jer oni ispuštaju više testosterona, što dovodi do odvažnosti i naglašenije seksualnosti. Takav tip muškarca je buntovan i emocionalno nedostupan, a žene misle da ih najviše privlači, sve dok ne osjete gorčinu slomljenog srca, kaže Madeleine A. Fugère, profesorica psihologije na Sveučilištu Eastern Connecticut State.

Pod pojmom dobri dečki, kriju se džentlmeni kojima ljubav i seks itekako idu u istu rečenicu.

Žene seks povezuju s emocijama pa će najviše uživati s muškarcem s kojim će se osjećati vrijedno. Nedavno istraživanje objavljeno u British Journal of Psychology kaže da žene ipak dobre dečke ističu kao bolje ljubavnike.

Zašto su „dobri dečki“ bolji za žensko zadovoljstvo?

Pod pojmom dobri dečki, kriju se džentlmeni kojima ljubav i seks itekako idu u istu rečenicu. Oni nemaju previše seksualnog iskustva i nikad ne objektiviziraju žene. Iako iz njih ne pršte testosteron i buntovnost, žene s njima vole provoditi vrijeme, a nakon seksa se osjećaju puno sretnije i zadovoljnije.

Zašto vam se tresu noge nakon dobrog seksa? Zašto se nekim ženama tresu noge nakon dobrog seksa?

Slika nije dostupna Vodite li ljubav ili se seksate? Ovo su znakovi da između vas ima puno više od seksa

Također, muškarci koji nemaju puno iskustva u krevetu više su usredotočeni na žensko zadovoljstvo i više se trude. Muškarci imaju tendenciju preuveličavati broj partnerica s kojima su spavali, a istraživanje je pokazalo da žene ipak iskrenost smatraju seksipilnijom kvalitetom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju