Pet pitanja (i odgovora) o maslacu Ghee

Kad ste prvi put na polici dm-a ugledali staklenku na kojoj piše dmBio Ghee geklärte Butter, vjerojatno ste se zaustavili, podignuli obrvu, slegnuli ramenima i nastavili potragu za dmBio chia sjemenkama ili kus-kusom koje već dobro poznajete.

1. Ghee? Što je to?
Ne postoji ni jedan razlog da zaobiđete Ghee jer, iako njegovo ime možda zvuči čudno i nepoznato, Ghee je zapravo samo pročišćeni maslac koji se već tisućljećima koristi na indijskom potkontinentu za pripremu jela i lijekova.

2. Dobro, a što je pročišćeni maslac?
Ghee se dobiva kuhanjem maslaca tijekom kojeg iz njega isparava voda, a odvajaju se mliječne tvari. Na kraju dobivamo maslac koji ne sadrži mliječni protein kazein ni mliječni šećer.

3. U čemu je fora?
Maslac dmBio Ghee sadrži čistu mliječnu masnoću koja se dobiva od najkvalitetnijeg maslaca i pogodan je za osobe osjetljive na mlijeko i mliječne proizvode. Bogat je vitaminima A, D, E i K koji su važni za zdravlje kostiju i mozga te za imunološki sistem.


dmBio Ghee maslac 180g
34,90 kn

4. Kako ga mogu koristiti?
Koristi se kao namaz ili dodatak zobenoj kaši i tjestenini, a možete ga koristiti i u pripremi raznih slastica. Ghee je stabilan pri visokim temperaturama (njegova je točka dimljenja pedesetak stupnjeva viša od točke dimljenja većine biljnih ulja) i zato je idealan za prženje i pečenje.

5. Zašto dmBio?
dmBio proizvodi ne sadrže boje, umjetne arome niti konzervanse, nisu tretirani sintetičkim pesticidima niti su uzgajani uz pomoć lako razgradivih mineralnih gnojiva. Svi dmBio proizvodi proizvedeni su u skladu s uvjetima i propisima za organski uzgoj Europske unije i najmanje 95 % sastojaka svakog proizvoda dmBio dolazi iz organske proizvodnje.

Za više informacija o proizvodima dmBio (i puno recepata) posjetite internetsku stranicu www.dm-hr, a kako biste među prvima saznali što se kuha u dmBio kuhinji, pratite dm na Facebooku i Instagramu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju