Europsko rukometno prvenstveno već je uzelo maha, a otkako su Kauboji pobijedili Španjolsku s čak 10 golova razlike, euforija samo raste, kao i očekivanja hrvatske javnosti koja baš obožava sport. Njihovo putovanje prema medalji nastavlja se danas, u utakmici protiv Rumunjske.

Galerija Hrvatska rukometna reprezentacija Hrvatska rukometna reprezentacija Hrvatska rukometna reprezentacija +13 Matej Mandić

Uspjesi naših sportaša poznati su u cijelome svijetu, a njihova glavna karakteristika jest skromnost kakva se rijetko viđa – unatoč brojnim medaljama i priznanjima. Iako je rukomet zadnjih nekoliko godina izgubio na popularnosti, nova generacija reprezentativaca je već u prvom susretu pokazala da u njih trebamo vjerovati te postoji šansa da i oni postignu odličan rezultat na ovom prvenstvu.

Rukometni reprezentativci uzorni su mladi muškarci koji se, prije svega, ističu velikim sportskim uspjesima, ali i svojim šarmom, zdravim načinom života i utegnutim tijelima za koje su se morali dobro potruditi.

Hrvatska rukometna reprezentacija Zvonimir Srna (Foto: Cropix)

I dok neke od njih već dobro poznajemo, ovo je prvenstvo u prvi plan stavilo neka nova lica koja su ženama zapala za oko. Nećak bivšeg kapetana Vatrenih, Zvonimir Srna, brzo je postao uspješan rukometaš i miljenik mlađe populacija, a zbog skladne i krupne građe, dobio je nadimak Div iz Metkovića.

I 26-godišnjeg Ivana Martinovića navijači ističu kao jednog od glavnih aduta naše reprezentacije, dok je ženama zapao za oko zbog šarma i posebnog osmijeha. Visok, crn i naočit mladić je zaručen, na razočarenje djevojaka koje ga prate.

Hrvatska rukometna reprezentacija Ivan Martinović (Foto: Cropix)

Njegov suigrač Veron Načinović, inače sin bivšeg rukometaša Alvara Načinovića, također se istaknuo kvalitetnom igrom, a sa svojih nježnih 23 godine, postao je jedan od najvećih miljenika mlađe populacije, baš kao i Luka Lovre Kralica, koji je debitirao u hrvatskom dresu baš na ovogodišnjem Europskom rukometnom prvenstvu.

Koji vam je rukometaš najzgodniji?

glasova:

Zavirite u galeriju na početku teksta, pogledajte tko sve pripada novoj generaciji naših rukometaša, a u anketi nam otkrijte koji vam je reprezentativac najzgodniji.

Hrvatska rukometna reprezentacija Luka Lovre Klarica (Foto: Cropix)

Novi kalendar hrvatskih vaterpolista prikazuje ih u nešto drukčijem okruženju i nosi važnu poruku Hrvatska vaterpolska reprezentacija - kalendar 2024. Hrvatska vaterpolska reprezentacija - kalendar 2024. Hrvatska vaterpolska reprezentacija - kalendar 2024. +4 Hrvatska vaterpolska reprezentacija - kalendar 2024.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju