Postoje tisuće mirisa i još više njihovih kombinacija.

Neke od njih kriju se u vašem najdražem parfemu. No, jeste li sigurni da se na vašoj polici nalazi parfem? Možda je to "eau de toilette" ili pak "eau de cologne". Sve ove različite oznake odnose se na omjer ulja i alkohola, odnosno vode koje vaš miris sadrži.

O udjelu esencijalnih ulja ovisi i način primjene mirisa, tako da je jako važno imati sve informacije o tome tko je tko u svijetu mirisa prije nego krenete u odabir novog mirisa. Važno je zapamtiti da koncentracija esencijalnih ulja u pojedinim varijantama mirisa ovisi i o proizvođaču, odnosno brandu mirisa.

Eau de parfum sadrži koncentraciju esencijalnih ulja od 15 do 20 %, a zbog njegove koncentracije i sporijeg isparavanja tijekom kojeg do izražaja dolaze različite note, preporučuje se nanositi ga na kosu i odjeću.

Eau de toilette sadrži do 10 % esencijalnih ulja i za razliku od eau de parfum prikladniji je za učestalu upotrebu jer je manje intenzivan. Eau de Cologne sadrži do oko 8 % esencijalnih ulja i savršen je za vruće ljetne dane jer je osvježavajuća varijanta koju možete nanositi više puta dnevno i to izravno na kožu.

Zapešće, ključna kost, iza ušiju… to su područja koja, prema riječima stručnjaka, čine savršeni dom za vaš miris. Toplina i puls na vašem zapešću te na području iza ušiju osnažit će miris koji ste nanijeli i bit će intenzivniji. Područje vrata i ključna kost preporučuju se kao savršeno mjesto za nanošenje mirisa jer se miris „ugnijezdi“ na blagim udubljenjima između kostiju te omogućuje dulje zadržavanje mirisa.

Ne zaboravite, dobar miris može biti jedinstven odraz vaše osobnosti i zato pažljivo pristupite njegovom odabiru i korištenju!
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju