Američka glumica Hilary Duff izazvala je burnu raspravu na društvenim mrežama i svojim potezom podijelila roditelje

Najsretnije mjesto na svijetu! Disneyland, volimo te, napisala je Hilary Duff na Instagramu uz fotografiju sa svojim sinčićem Lucom.

I dok su jedni komentirali kako je fotografija preslatka, drugi se nisu mogli načuditi tome što na njoj Hilary sina ljubi u usta.

 

A photo posted by Hilary Duff (@hilaryduff) on

To nije normalno i nije dobro za dijete! U usta možemo poljubiti samo dečka ili muža. Nikada to ne bih napravila svom djetetu, komentirala je jedna majka, a druge su napisale kako je ljubljene djece u usta previše čudno i potpuno neprimjereno.

Puno roditelja stalo je na stranu glumice. I ja sam svoje klince ponekad poljubila u usta i izrasli su u sasvim normalne ljude. Kamo ide ovaj svijet? Jedna lijepa i potpuno nevina fotografija izaziva ovakve komentare, a na slike užasa rata koje nam stižu svaki dan nitko ne reagira. Sramite se svi koji u običnom iskazu majčine ljubavi prema djetetu vidite nešto loše i nastrano, napisala je još jedna mama.

Koliko ja znam, nema nikakvih dokaza koji bi upućivali na to da je loše kad majka ili roditelji općenito ljube djecu u usta. Zapravo, nekad su majke hranile djecu tako da bi sažvakale hranu pa ju izravno ubacivale u dječja usta. Ne vjerujem da im je to bi bilo zbunjujuće iskustvo. Ljubite djecu gdje hoćete i koliko hoćete – dok vam to ona dopuštaju. Ako vam se ne sviđa ljubiti ih u usta – nemojte. Ali nemojte ni brkati kontekste ljubljenja - nježnost sa seksualnim kontekstom, kaže prof. dr. psihologije Dubravka Miljković.

Hilary se nije previše zamarala raspravom koju je uzrokovala i kritičarima je na Instagramu ostavila kratku i jasnu poruku: "Za sve one koji komentiraju da je ljubljenje mog četverogodišnjaka u usta neprimjereno, vi s pošemerenim umovima i osuđivanjem brzo kliknite 'unfollow'."

Je li ljubljenje djece u usta neprimjereno?

glasova:


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju