Povratak sandala koje su vrhunac svoje popularnosti doživjele krajem 90-ih započeo je još prošlog ljeta.

Galerija Katie Holmes Glumica je nosila japanke s visokom potpeticom Kendall Jenner u japankama s potpeticom +2 Japanke s potpeticom iz Rihannine kolekcije

Kada je pjevačica i poduzetnica Rihanna u svojoj proljetno-ljetnoj kolekciji nastaloj u suradnji s brendom Puma lansirala japanke s visokom potpeticom, svima je bilo jasno da će mnoge ljubiteljice mode na "nagovor" jedne od najpoznatijih svjetskih trendseterica prigrliti ovaj neobičan model sandala koji je ovog ljeta izazivao najviše rasprava na društvenim mrežama.

Japanke s potpeticom iz Rihannine kolekcije Japanke s potpeticom iz Rihannine kolekcije (Foto: Getty Images)

Njihova najveća obožavateljica među poznatim ženama definitivno je Kim Kardashian koja je ovog ljeta u mnogo navrata nosila model brenda Yeezy iza kojeg stoji njezin suprug Kanye West.

Kim Kardashian Kim Kardashian u japankama s visokom potpeticom (Foto: Profimedia)

Kada smo vas krajem ovog proljeća u svojoj anketi upitali sviđaju li vam se japanke s visokom potpeticom, od 5045 čitateljica koje su do sada sudjelovale u anketi čak je 4389 njih izjavilo da ih nikada ne bi nosile. Njih 344 reklo je da im se prije nisu sviđale, ali voljele bi imati jedan par.

Izgleda da je isto razmišljala i Katie Holmes. Američku glumicu još nikada nismo u javnosti vidjeli u ovom "križancu" japanki i tradicionalnih sandala s visokom potpeticom, a sada ih je u kombinaciji sa prugastom haljinom i traper-jaknom odjenula za jedan sastanak u njujorškom hotelu Four Seasons.

Japanke s visokom potpeticom i dalje su…

glasova:

I dok su poznate dame prihvatile ovaj trend, on baš i nije zaživio među drugim ženama koje i dalje ipak preferiraju klasičnije modele sandala i(li) japanki.

Glumica je nosila japanke s visokom potpeticom Glumica je nosila japanke s visokom potpeticom (Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE U KAKVE ĆEMO MODELE TENISICA USKORO USKOČITI IZ SVOJIH JAPANKI I SANDALA:

Modeli tenisica sa životinjskim uzorkom Topshop, 255 kuna Hogl, 1399 kuna Steve Madden, 712 kuna +6 Adidas (Shooster), 899 kuna

Modeli šarenih tenisica s debelim đonom Bershka, 299 kuna Pull & Bear, 349 kuna Shoebox, 174 kune +6 Reebok (Shoebedo), 749 kuna

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju