Za ovaj mačin dan počastite svoje majke vremenom koje ćete provesti s njima. Koja majka ne bi bila presretna da sa svojim djetetom sjedne ispred malog ekrana i pogleda jednu od ovih drljivih serija?

U čast majki i majčinstva svake godine, druge nedjelje u svibnju, obilježavamo Majčin dan.

Majčin dan se počeo obilježavati još u prošlom stoljeću, a današnji način obilježavanja ima svoje korijene u američkom i engleskom ženskom pokretu. Majčin dan su prvi obilježili stari Grci, koji su održavali svečanosti u čast Rhei, majci svih bogova.

Majčinska ljubav se ne može opisati. Ona je najtoplija, najiskrenija i najposebnija ljubav koju možemo osjetiti. Mnogo puta smo čuli da nas nitko ne može voljeti kao naša mama. I mi to dobro znamo pa jedva čekamo početak svibnja da našim majkama na simbolični način pokažemo koliko ih volimo.

To možemo učiniti poklonom, cvijećem, čestitkom ili ručkom, ali sigurni smo da bi naše majke najviše od svega voljele s nama provesti kvalitetno vrijeme.

Upravo zbog toga smo pripremili popis od pet najboljih serija koje govore o povezanosti između majke i djeteta te neraskidivoj majčinskoj ljubavi.

Ovaj vikend odvojite vrijeme za svoje majke, pripremite kokice i uživajte u lijepim scenama koje donose ova filmska djela.

1. Ginny and Georgia

Svima koji vole poznate Gilmoreice, ova će se serija posebno svidjeti. Američka dramska komedija prati kompliciranu dinamiku odnosa između 30-godišnje samohrane majke Georgie, koju glumi Brianne Howey i njezine kćeri, tinejdžerice Ginny, koju glumi Antonia Gentry.

Kako bi okrenule novu stranicu u životu, sele u novi grad, a njihovu idilu brzo počne narušavati mračna prošlost lijepe Georgie, čije se tajne polako počnu otkrivati i njihov odnos dovoditi pred kušnju. Prva sezona je oduševila kritičare i publiku, a Netflix je već potvrdio da ćemo drugu sezonu moći pogledati krajem godine.

2. Maid

Maid je jedna od onih serija koju ćete pogledati u jednom dahu i danima razmišljati o njoj. Ova napeta i dirljiva dramska serija kroz jednu sezonu prati problematičan život mlade, 25-godišnje samohrane majke Alex koja svim snagama pokušava osigurati stabilan život za sebe i svoju malenu kćerkicu Maddy.

Serija je temeljena na istinitoj priči Stephanie Land, a govori o obiteljskom nasilju i poteškoćama na koje nailaze mlade majke sa svojom djecom. Teška priča o život na rubu financijskog i psihičkog sloma nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

3. Parenthood

Parenthood je američka dramska komedija o četvero odraslih braće i sestara koji se suočavaju sa svojim životnim problemima, ali i s problemima svojih roditelja. Roditelji su 45 godina uspijevali probleme stavljati pod tepih i skrivati ih od svoje djece, da bi na kraju svi problemi kulminirali. Serija govori o tome kako se svaka obitelj ponekad mora suočiti s ozbiljnim izazovima, ali da na kraju ljubav i zajedništvo uvijek pobijede.

4. Jane the Virgin

Ova satirična, vesela i pomalo čudnovata serija, napravljena je u obliku prave telenovele pa će vam sigurno držati pažnju. Ovo je jedna od onih serija za koje kažemo da opušta mozak i da ne moramo previše razmišljati.

Kroz pet sezona, serija prati neobičan život 23-godišnje, tradicionalne i povučene djevojke Jane koja iznenada ostane trudna, a nikada nije imala spolne odnose. Serija govori o bezuvjetnoj podršci roditelja u najtežim trenutcima u životu. Kritičari je smatraju lakšom adaptacijom venezuelanske telenovele Juana la virgen, koju je kreirala Perla Farias.

5. This Is Us

Ova dirljiva američka serija nikog neće ostaviti ravnodušnim. Serija kroz šest sezona prati težak život jedne obitelji koja je na tragičan način izgubila oca. Troje odrasle djece stvaraju svoje obitelji i živote, ali rana iz djetinjstva nikako ne može zacijeliti.

Generacijska priča obitelji Pearson, nabijena je ljubavlju, emocijama, tugom i srećom, a sve ih je to potaknulo da prihvate prošlost, uživaju u sadašnjosti i vesele se svomu što dolazi. .

6. Gilmore Girls

Popis serija o majkama i kćerima ne može proći bez ove svevremenske serije. Prva epozoda Gilmoreica, izašla je prije više od 20 godina, a još izaziva iste emocije.

2000. smo prvi puta upoznali veselu ljubiteljicu kave, Lorelai i njezinu kćer, tinejdžericu Rory. Lorelai je rodila jako mlada, sa svega 16 godina i puno patila zbog toga što nije imala podršku okoline. Tada je čvrsto odlučila da će svome djetetu dati maksimalnu podršku i ljubav. Ova serija oduševljava jer govori o prijateljstvu i neraskidivoj ljubavi između majke i kćeri.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju