Kad je u to rano subotnje jutro 16. listopada 2007. stigla vijest o tragičnoj prometnoj nesreći na autocesti A3 kod Nove Gradiške, cijela je regija zadržala dah.

Galerija Toše Proeski Ljubavne pjesme Toše Proeskog - 10 Ljubavne pjesme Toše Proeskog - 9 +7 Ljubavne pjesme Toše Proeskog - 8
Na putu iz Skopja prema Zagrebu ugašen je život 26-godišnjeg pjevača Toše Proeskog, kojeg su u medijima prozivali makedonskim slavujem ili makedonskim Pavarottijem.

Mladić anđeoskog glasa iz Kruševa osvojio je srca mnogih zaljubljenika u glazbu, ne samo svojim pjesmama već i obradama poznatih narodnih i drugih pjesma – od "Zajdi, zajdi" do "Još i danas zamiriše trešnja".

Toše je od najranijeg djetinjstva bio zaljubljen u glazbu, a već kao desetogodišnjak ostavio je bez daha publiku otpjevavši zahtjevnu Ave Mariju.

Klasično glazbeno obrazovanje stekao je u Glazbenoj akademiji u Skoplju (od diplome su ga dijelila samo dva ispita), ali i radeći s glazbenim majstorima poput profesora Williama Rileya u New Yorku.

Publika u Hrvatskoj najviše će ga pak pamtiti po prekrasnim ljubavnim baladama, koje je izvodio bez greške.

Zavirite u našu fotogaleriju i pročitajte stihove njegovih najljepših pjesama. Ljubavne pjesme Toše Proeskog - 2 Stihovi pjesme Igra bez granica Foto: Zadovoljna.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju