Na današnji dan prije 43 godina rodio se Toše Proeski, kojeg su u medijima prozivali makedonskim slavujem ili makedonskim Pavarottijem.

Galerija Ljubavne pjesme Toše Proeskog - 10 Ljubavne pjesme Toše Proeskog - 9 Ljubavne pjesme Toše Proeskog - 8 +7 Ljubavne pjesme Toše Proeskog - 7

Mladić anđeoskog glasa iz Kruševa osvojio je srca mnogih zaljubljenika u glazbu, ne samo svojim pjesmama već i obradama poznatih narodnih i drugih pjesma – od "Zajdi, zajdi" do "Još i danas zamiriše trešnja".

Toše je od najranijeg djetinjstva bio zaljubljen u glazbu, a već kao desetogodišnjak ostavio je bez daha publiku otpjevavši zahtjevnu Ave Mariju.

Ljubavne pjesme Toše Proeskog - 3 Ljubavne pjesme Toše Proeskog - 3 (Foto: Zadovoljna.hr)

Klasično glazbeno obrazovanje stekao je u Glazbenoj akademiji u Skoplju (od diplome su ga dijelila samo dva ispita), ali i radeći s glazbenim majstorima poput profesora Williama Rileya u New Yorku.

Publika u Hrvatskoj najviše će ga pak pamtiti po prekrasnim ljubavnim baladama, koje je izvodio bez greške.

Zavirite u našu fotogaleriju i pročitajte stihove njegovih najljepših pjesama, a u nastavku teksta poslušajte kako je zvučao makedonski slavuj.  

Za prvi ples: 10 pjesama Olivera Dragojevića uz koje su se caklile oči na vjenčanjima Oliver Dragojević Najljepši stihovi iz pjesama Olivera Dragojevića - 8 Najljepši stihovi iz pjesama Olivera Dragojevića - 7 +7 Najljepši stihovi iz pjesama Olivera Dragojevića - 6

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju