Ne kaže se bezveze da su šminkanje i uređivanje jedna vrsta umjetnosti. Beauty rutina zahtjeva puno ulaganja i truda, ali i iskustva. No bez obzira na to koliko puta nanijeli puder, maskaru ili ruž za usne, ove se situacije događaju kada nismo opušteni i kada smo nesigurni.

 

  Galerija Beauty gafovi Beauty gafovi Beauty gafovi +1 Beauty gafovi

Stiže popis pet beauty nezgoda zbog kojih bismo htjeli propasti u zemlju od srama, no mi vam donosimo SOS trikove koji će vašu neugodnu sadašnjost smjestiti u prošlost.

1. Ono kada kihneš netom nakon što si stavila maskaru!
  Beauty gafovi Beauty gafovi Foto: Getty Images

Otvoreni pogled koji krasi lepeza dugačkih i gustih trepavica želja je gotovo svih djevojaka i žena. Postoji li išta privlačnije od dugačkih i voluminoznih dlačica koje otvaraju i čine ženski pogled još ljepšim? Čisto sumnjamo. No, ima li išta gore kada vam se prilikom nanošenja maskare počne kihati? Ima! Onaj trenutak kada postanete panda!

Ne očajavajte! Dok čekate da se maskara osuši, opustite se, opalite koju sliku za društvene mreže i čekajte komentare. Sigurni smo da se to dogodilo i vama bliskim ljudima. Tada krenite u akciju spašavanja svog make-up looka. U nekoliko poteza, sa štapićem za uši, očistite nered koji je nastao kihanjem.
 

2. Ono kad te frizerka ošiša 13, a ne 3 centimetra

Beauty gafovi Beauty gafovi Foto: Getty Images

Mnoge žene kada su umorne od stare frizure ili im dosadi uobičajena boja odlučuju se na novi stilski zaokret.

Nažalost, ponekad se i frizeri znaju zaigrati te umjesto da iziđete iz salona s novim lookom, vi iziđete s velikom dozom frustracije jer se vaš frizer malo previše sprijateljio sa škarama! Opustite se i prihvatite promjenu imidža. Tješite se onom starom; svaka je promjena dobra promjena. Srećom, postoje deseci trikova kojima se možete poslužiti kako biste prihvatili novu frizuru - zaigrajte se s modnim dodacima, promijenite razdjeljak i mažite ju kokosovim uljem kako biste ubrzali rast kose.

3. Ono kad ti se puder preslika na ovratnik košulje..

Beauty gafovi Beauty gafovi Foto: Getty Images

Neke su od najčešćih mrlja na odjeći one od pudera. Svima nam se dogodilo da smo ružne tragove ostavili na odjeći - odijevajući ili skidajući se. Mrlju prekrijte kosom ili maramom, opustite se i nastavite dalje sa svojim dnevnim planovima, ili podignite ovratnik i odglumite frajericu. Vjerujte nam, zaboravit ćete da ju uopće imate. Ako vam se u blizini nađe sapun u pjeni, stavite ga na maramicu i u nekoliko poteza skinite mrlju s odjeće.

4. Ono kad si svježe nalakiraš nokte i zazvoni ti mobitel, koji je na dnu torbice.

Beauty gafovi Beauty gafovi Foto: Getty Images
Zamislite si situaciju da ste savršeno nalakirali i nokte i baš u trenutku kada ste zatvorili bočicu od laka, mobitel vam počinje zvoniti kao da nema sutra. No taj isti mobitel baš se odlučio naći na dnu vaše torbice. Poziv je bitan, očekivali ste ga i jednostavno se morate javiti. Naravno, u toj zbrci ste zaboravili onaj svježi premaz laka koji se površine nokta preselio na sva moguća i nemoguća mjesta – od torbice, mobitela do svih stvari koje su vam se našle na putu. SOS rješenje je da djelujete što prije jer je veća šansa da uklonite nastale mrlje. Ako ne uspijete, ne očajavajte. Moglo je biti i gore. Navjerojatnije je da ćete s odstranjivačem maknuti novonastalu štetu, ako i ne maknete, imat ćete podsjetnik na to da se ubuduće ne javljate na mobitel dok lak nije suh, a i unikatnu torbicu kakvu nitko od vaših prijateljica – nema.

5. Ono kad „staviš“ fenomenalan ruž i na zube

Beauty gafovi Beauty gafovi Foto: Getty Images

Tragovi ovog omiljenog ženskog proizvoda ostaju na svemu – na odjeći, čašama, ali i na zubima. To je onaj gaf koji ćemo rijetko sami uočiti, ali će nam zato drugi ukazati na to. Naravno, u većini slučajeva ovaj omiljeni ženski premaz završi tamo gdje ne bi smio, pa se cijeli dan čudimo zašto nas netko čudno gleda. Neugodnu situaciju može spasiti humor. Nemojte se zabrinjavati zbog takvih nebitnih stvari, dopušteno je zeznuti se. Uostalom, to je jedini način kako neke stvari bolje naučiti i u budućnosti izbjeći ovakve beauty nezgode. Ubuduće, nakon što usne ukrasite ružem, uzmite komadić maramice i stavite ga između usnica. Ona će ukloniti višak ruža te spriječiti potencijalni blam.

Svakome se od nas barem jednom u životu dogodio gaf, a vjerujte nam na riječ kada kažemo da su se mogle dogoditi i gore stvari. Bitno je u ovakvim situacijama nasmijati se i opustiti jer se takve stvari događaju i najiskusnijim beauty guruima.
Bez obzira na neugodnu situaciju, nastavite #samoopušteno uz Jana Ice Tea i dan će vam odmah postati bolji.


 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju