Catherine Middleton i princ William čekaju svoje treće dijete, pri čijem će se rođenju morati poštivati tradicija i pravila koja postoje već stoljećima, dok su se neka s godinama i promijenila. Donosimo 10 zanimljivih običaja i pravila vezanih za bebe iz britanske kraljevske obitelji

1. Porodi kod kuće bili su običaj
Desetljećima su pripadnice britanske kraljevske obitelji rađale kod kuće. Kraljica Elizabeta II. rodila se u obiteljskoj kući u Londonu, svoje sinove Charlesa, Andrewa i Edwarda rodila je u Buckinghamskoj palači, dok je kćer Annu rodila na drugom kraljevskom posjedu Clarence House.

Princeza Diana
prekinula je tradiciju kućnih poroda te je svoje sinove Williama i Harryja rodila u privatnom krilu bolnice St. Mary, a tu je i Catherine Middleton rodila princa Georgea i princezu Charlotte. Prema najsvježijim navodima, Catherine razmišlja o tome da se vrati tradiciji i treće dijete rodi kod kuće.

Catherine Middleton i princ William čekaju svoje treće dijete pri čijem će se rođenju morati poštivati tradicija i pravila koja postoje već stoljećima, dok su se neka s godinama i promijenila

2. Do rođenja princa Charlesa očevi nisu smjeli biti u rađaonici tijekom poroda
Stoljećima su na porodu smjele biti prisutne samo žene, dok su muškarci čekali ispred rađaonice.

3. Bake i djedovi koji nisu pripadali kraljevskoj obitelji često su bili ignorirani i izostavljeni

Međutim, s modernim vremenima to se promijenilo. U prošlosti se djeci iz kraljevskih obitelji često branilo da imaju blizak odnos s bakama i djedovima ako nisu potjecali od britanske monarhije. Pročitajte i 10 strogih pravila koja kraljevske dadilje ne smiju prekršiti.

4. Kraljevske bebe obično imaju tri ili četiri imena

Puno ime princa Georgea je George Alexander Lewis, a princeze Charlotte je Charlotte Elizabeth Diana. Puno ime princa Williama je William Arthur Philip Louis. U imenima obično kombiniraju imena prijašnjih monarha i rođaka.

5. Kraljevske bebe ne trebaju imati prezime

Do početka 20. stoljeća kraljevske bebe uopće nisu imale prezime. Umjesto prezimena, u imenu su imali naziv zemlje kojom su vladali.

6. Kraljica je jedna od prvih osoba koja mora biti informirana o rođenju prije nego što se izda službena objava
Prema protokolu, princ William nazvao je svoju baku s kodiranog telefona nakon rođenja princa Georgea.

7. Očekuje se da i očevi idu na rodiljni dopust
Princ William, pilot u Kraljevskim zračnim snagama, otišao je na neplaćeni rodiljni dopust nakon rođenja oboje svoje djece.

8. Spol djeteta javnost dozna tek nakon rođenja
I Catherine Middleton i princ William držali su se ove tradicije. Navodno ni sami nisu znali spol svog prvog djeteta prije nego što se rodilo.

9. Kraljevske bebe obično imaju oko šest krsnih kumova
Međutim, članovi obitelji, ni bliže ni daljnje, ne mogu biti izabrani za tu ulogu. Princ George ima sedam, a princeza Charlotte pet krsnih kumova. Posljednjih osam generacija kraljevske bebe krste se u istoj haljinici, replici haljinice korištene 1841. godine tijekom vladavine kraljice Viktorije. Čak su 62 kraljevske bebe na krštenju nosile originalnu haljinicu.

10. U posljednjih 58 godina u svakoj kraljevskoj obitelji rođene su dvije bebe
Catherine Middleton i princ William prvi su članovi kraljičine najbliže obitelji koji će imati više od dvoje djece. Posljednji put kada su u jednoj britanskoj kraljevskoj obitelji rođene više od dvije bebe, bilo je kada je kraljica Elizabeta II. rodila svoje četvero djece.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju