Ljubavni roman "Tragom parfema" Christine Caboni knjiga je koja pokazuje kako nam mirisi mogu vratiti sjećanja i odvesti nas na najrazličita mjesta. S glavnom protagonisticom ovog romantičnog romana, putujemo u Firencu i Pariz

Roman \'Tragom parfema\' Ljubavni roman "Tragom parfema" Christine Caboni Foto: Sonja Kovač Ružino drvo. Sladak voćni miri, s tragovima začinskog bilja. To je miris samopouzdanja i spokoja. Asocira na slatke muke čekanja i nade, rečenice su s kojim počinje roman "Tragom parfema".

Kako svako od 24 poglavlja u knjizi započinje opisom različitih cvjetnih, začinskih i ostalih mirisnih nota, ova knjiga je ujedno i podsjetnik na sve divne mirise koji nas okružuju u svako doba dana i godišnje doba.

Elena je još kao dijete bila željna nježnosti i ljubavi. Odrastanje sa spoznajom da je čak i vlastitoj majci bila prevelik teret uvjerilo ju je kako u životu može računati samo na sebe.

Kako svako od 24 poglavlja u knjizi započinje opisom različitih cvjetnih, začinskih i ostalih mirisnih nota, ova knjiga ujedno je i podsjetnik na sve divne mirise koji nas okružuju u svako doba dana i godišnje doba.

Za sve obiteljske nevolje mlada je žena oduvijek krivila opsesivno traganje za savršenim parfemom, na što su žene u njezinoj obitelji potrošile desetljeća i desetljeća strpljivo prenoseći vještinu izrade parfema s koljena na koljeno, a da nijedna od njih zapravo nije pronašla miris za kojim je tragala. Upravo je zato taj svijet Eleni silno odbojan.

Kada ljubav njezina života doživi potpuni fijasko, Elena shvati da su promjene u životu za nju postale pitanje opstanka. Na prijateljičin nagovor seli se u Pariz i počinje baviti upravo onim od čega cijelog života bježi – izradom parfema.

Možda njezinim pretkinjama mirisi i jesu donijeli samo bol i patnju, no one nisu na svojoj strani imale jednog posve neobičnog Caila…

Senzualna, uzbudljiva, intrigantna… priča koja traje kao i svi dobri parfemi. Apsolutna poslastica riječi su kojima je Veronica Henry, autorica romana "Noći u Orient Expressu" napisala o ovoj opojnoj knjizi

Cristina Caboni živi u provinciji Cagliari u Italiji sa suprugom i troje djece. Uz pisanje, radi u obiteljskom pčelarskom obrtu, gdje se brine o maticama te uzgaja ruže.

Svijet parfema i prirodnih mirisa već su dugo njezina strast. Njezin prvi roman Tragom parfema posvećen je povezivanju mirisa, sjećanja i osjećaja te je u Italiji bio visoko na ljestvicama najprodavanijih naslova prije nego što je objavljen na engleskom jeziku.

Roman Tragom Parfema Ljubavni roman "Tragom parfema" Christine Caboni Foto: Sonja Kovač

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju