Gubitak voljene osobe najteži je trenutak u životu. Niti jedan čovjek nije imun na tu bol, bez obzira na to što smo svjesni da su život i smrt isprepleteni. Osjećaj duboke tuge je prolazan, baš kao što je prolazan i svatko od nas.

U tim teškim trenutcima najvažnije je imati podršku dragih ljudi. Bez te podrške srce će teško zacijeliti, a život će teško nastaviti svojim tijekom.

S takvim se gubitkom susrela i 33-godišnja žena iz SAD-a koja je svoju bol podijelila na društvenoj mreži Reddit i potražila mišljenje svojih prijatelja.

Naime, mlada žena je prije sedam godina izgubila supruga. Voljeli su se još od početka fakulteta, a na kraju su se i vjenčali. Ona je imala jako tešku obiteljsku situaciju, a njegovi su je roditelji prihvatili kao vlastito dijete.

Njegova obitelj i ona zajedno su proživljavali najteže trenutke u njihovim životima. Ona je potonula i psihički i fizički, a prijatelji su joj govorili da mora nastaviti dalje. Na kraju krajeva, i njezin suprug bi htio da ona nastavi živjeti svoj život.

Kome pripada obiteljsko nasljeđe? 

Prošle su tri godine, a mlada je žena napokon odlučila izaći. Upoznala je dragog muškarca i počela stvarati osjećaje prema njemu.

Zaljubila sam se i otišla živjeti u Pariz. On je uz Francuske, a ja iz SAD-a i bilo je komplicirano stalno putovati jer sam ostala trudna. Odlučila sam otići u Francusku, a onda je krenulo maltretiranje, napisala je mlada žena na Redditu.

Nakon što je to podijelila s obitelji svog pokojnog supruga, oni su se uzrujali i tražili da im vrate sve stvari njihovog sina, uključujući zaručnički prsten, koji je obiteljsko nasljeđe.

Optužili su me da sam prebrzo krenula dalje i da nikad nisam ni voljela njihovog sina. Jako smo se posvađali. Tražili su da im vratim naš zaručnički prsten, uspomenu koja će me cijeloga života vezati za tragično izgubljenu prvu ljubav, napisala je mlada udovica.

Odbila im je vratiti prsten, a oni su prijetili zakonskim postupcima. Ipak se radi o obiteljskom nasljeđu, koje ona ne zaslužuje jer će uskoro dobiti dijete s drugim čovjekom.

Prsten je simbol njihove ljubavi, ili? 

Ova je objava izazvala burnu raspravu na toj društvenoj mreži. Neki smatraju da je prstenu mjesto u obitelji preminulog mladića, a drugi su pak stali na stranu mlade udovice.

Razumijem roditelje. Ako je obiteljsko nasljeđe treba ostati u obitelji. Da je kupio prsten baš za nju, onda ne bi razgovarali o ovome. Ali mislim da mlada žena zaslužuje sreću, komentar je jednog korisnika Reddita.

Vjenčano prstenje Koliko je to zapravo važno? Šest razloga zbog kojih neki ljudi ne nose vjenčani prsten

Ne bih dala prsten. To je bio simbol njihove ljubavi i ona zaslužuje imati tu uspomenu. On će sigurno zauvijek imati posebno mjesto u njezinom srcu, bez obzira na to što je našla novu ljubav, napisala je jedna korisnica.

Kome pripada prsten?

glasova:

U anketi nam recite što vi mislite o ovoj škakljivoj situaciji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju