Za otprilike mjesec dana službeno nam stiže i zima, ali većina street-style kombinacija odavno je u zimskom ruhu, pogotovo kada je u pitanju obuća. Gležnjače, čizme do koljena, visoki modeli do bedra – čizme su posvuda. U moru modela koje viđamo u izdanjima svjetskih trendseterica, ali i street-style kombinacijama domaćih ljubiteljica mode posebno se ističu dva vrlo praktična i nosiva.

KAUBOJSKE GLEŽNJAČE

Klasične kaubojske čizme dijele se na dva modela, western tj. klasični i roper model. Ključna razlika između ova dva modela je u potpetici, pa tako western modeli imaju višu ukošenu potpeticu, a roper nižu i široku blok potpeticu. Svijet mode inspirirao se njima i u posljednjih nekoliko sezona lansirao fantastične varijante kaubojskih gležnjača kojima je uistinu teško odoljeti.

Modeli kaubojskih gležnjača CCC, 479 kn Zara, 549 kn Barracuda (Karla), 990 kn +1 Guess, 1541 kn

CHUNKY ČIZMICE

Ako ste mislili da su modeli s debelim potplatima izašli iz mode, prevarili ste se. I dalje su in, samo su poprimili malo drugačiji oblik. Ove sezone najviše se traže modeli inspirirani vojničkim čizmama. Bez obzira na to odaberete li varijantu na navlačenje ili vezanje, s njima ne možete pogriješiti u ovoj sezoni.

Chunky čizmice Steve Madden, 763 kn Guess, 1353 kn Reserved, 459 kn +1 Mango, 449 kn

Chunky čizmice s debelim potplatima i dalje su pravi hit Chunky čizmice s debelim potplatima i dalje su pravi hit (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju