Za 18. listopada zakazana je premijera autorskog projekta redatelja Bobe Jelčića Tri sestre.

Galerija Bliži se premijera projekta Tri sestre - 4 Bliži se premijera projekta Tri sestre - 1 Bliži se premijera projekta Tri sestre - 2 +0 Bliži se premijera projekta Tri sestre - 3

Autorski projekt redatelja Bobe Jelčića Tri sestre kazališni je laboratorij koji istražuje mjesto nacionalnog kazališta u kontekstu 21. stoljeća, a prezentacija dosadašnjeg rada održala se izvedbama tijekom svibnja i lipnja.

Premijera cjelokupnog projekta održat će se 18. listopada u prostorijama Ansambla LADO u Zagrebu.

Nastavili smo proces rada koji smo završili u lipnju kad smo prikazali prezentaciju dotadašnjeg rada, odnosno prva dva čina. Nastavak tematski obrađuje treći i četvrti čin.

Priča o odlasku u Moskvu komplicira se, a svatko od glavnih aktera aktualizira ju na svoj način i postavlja kao problem koji želi riješiti. U jednu ruku kao da postaju do kraja svjesni svoje situacije, ostanka u provinciji i svega što to nosi u odnosu na njihove najjače ambicije, a s druge svi nastoje pronaći zrnce optimizma u sebi i pokušavaju vjerovati da će im budućnost ipak donijeti sretnije dane, rekao je redatelj Bobo Jelčić o samom finalu projekta.

U proces nastajanja ovog kazališnog laboratorija bila je uključena i publika, koja je s redateljem, glumcima i dramaturgom sudjelovala u stvaranju predstave.

Tako je publika imala priliku sudjelovati u do sada ekskluzivnom i zatvorenom kazališnom procesu tražeći odgovore na brojna pitanja te preispitivanjem i brisanjem granica kazališne umjetnosti istraživati kontekst nacionalnog kazališta izmicanjem iz zadanih okvira kazališne kuće.

Neka od pitanja koja su redatelj i umjetnici predstave željeli i žele postaviti publici jesu:
- Što danas znači kad netko neprestano priča da bi trebao raditi?
- Što je danas život u provinciji?
- Što je danas odlazak u grad?
- Što je danas život bez mobitela?
- Koliko su motivi Čehovljevih likova bliski čovjeku današnjice i vremenu u kojem živimo?

U ovom inovativnom projektu sudjeluju glumici Drame HNK-a u Zagrebu: Nina Violić, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Krešimir Mikić, Siniša Popović, Dušan Gojić i Ivan Colarić te mladi glumci s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu Ugo Korani, Iva Jerković i Marin Klišmanić.

Tri sestre na repertoaru su u prostorijama Ansambla LADO 19. 10., 22. 10., 24. 10., 25. 10., 28. 10., 31. 10., 18. 11. i 25. 11.

Bliži se premijera projekta Tri sestre - 1 U ovom inovativnom projektu sudjeluju glumici Drame HNK u Zagrebu (Foto: Mara Bratoš)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju