Problemi s vidom uobičajena u pojava, a s tim problemom suočene s sve generacije. No na pogoršanje vida utječe niz faktora, a neki od njih povezani su sa svakodnevnim navikama poput rada na kompjuteru i čitanja. No, postoje vježbe s kojima možete sačuvati dioptriju i poboljšati vid

 Pogoršanje vida dolazi s godinama. Osim prirode i genetike, na pojavljivanje dioptrije utječu i svakodnevne navike koje umaraju oči i s vremenom kvare vid.

Kako bi čim dulje sačuvali ili pak popravili vid, postoje vježbe uz koje možete značajno odmoriti oči i spriječiti neželjenu pojavu.

Oči bi trebali odmarati od kompjutera i televizora oko 3 sata dnevno, posebno ako ste primijetili kako vam se pogled muti, a oči sve češće bole1. Oči bi trebali odmarati
od kompjutera i televizora oko 3 sata dnevno, posebno ako ste primijetili kako vam se pogled muti, a oči sve češće bole.

2. Kada osjetite umor u očima, zatvorite ih i prstima nježno masirajte kapak i područje oko očiju.

3. Kada osjetite umor od kompjutera, par minuta gledajte kroz prozor, a pogled uputite u daljinu. 

4. Kada osjetite umor i napetost od napornog radnog dana, prije spavanja na zatvorene oči stavite mlake obloge od tople vode ili čaja od kamilice.

5. Kad god možete, napravite sljedeće vježbe za oči koje dokazano popravljaju vid i odmaraju i jačaju očne mišiće.

Napravite kratki test vida koji otkriva trbaju li vam naočale.

Pogledom polako slijedite smjer strelica na slikama i to jedan po jedan oblik. Ponovite vježbu tri do pet puta:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju