Koliko ste puta napravili sjajnu smjesu za biskvit, bili prezadovoljni kada ste spužvastog 'napuhanka' izvadili iz pećnice, ali u trenutku kada ste ga morali izvaditi iz kalupa dogodio se kaos jer se donja strana biskvita nije odvajala od kalupa? Kako se to više ne bi ponovilo donosimo vam jednostavnu metodu pečenja uz koju će vaši biskviti i torte izgledati savršeno

Masni papir vjeran je saveznik u pečenju kolača koji sprječava biskvite da se lijepe za kalupe ili protvane. Međutim, ponekad u žurbi nemamo vremena za pravilno izrezivanje papira, a u tom slučaju pomoći će nam aluminijska folija.

1. Obruč za pečenje dobro umotajte u nekoliko slojeva čvrste aluminijske folije.

2. Umotani obruč stavite na protvan za pečenje i ulijte smjesu.

3. Kada je biskvit pečen, pustite ga da se do kraja ohladi.

4. Kada je dobro ohlađen, lagano okrenite obruč i nježno odstranite foliju s donje strane biskvita. Nakon toga jednostavno uklonite obruč i uživajte u nadijevanju i ukrašavanju svog savršenog biskvita.

SAVJET: Ako imate slabiju foliju i strah vas je da bi smjesa mogla iscuriti, slobodno obruč i foliju dodatno zaštitite masnim papirom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju