Hannah je počela s prvim dijetama kad je imala samo 12 godina. S obzirom da nije znala kako funkcionira proces zdravog gubitka kilograma pokušavala je jesti što manje kroz dan. Kilograme je gubila, a potom ih vraćala što joj je izazivalo veliku frustraciju.

Bitku s dijetama vodila je kroz adolescenciju te u ranim dvadesetim godinama života, a sistemom pokušaja i pogrešaka došla do - za nju - idealne prehrane s kojom je u konačnici izgubila 30 kilograma. Na svojem YouTube kanalu High Carb Hannah podijelila je svoju priču o uspjehu.

Kao prvo, Hannah je veganka. Kad je 2014. godine započela svoj put u trendu su bile veganske dijete na bazi sirovih namirnica koje nisu imale baš previše smisla. Hannah je pročitala kako mora jesti puno voća jer voće daje energiju i od njega se čovjek ne može udebljati.

Ako je poznato da se u 100 grama banane nalazi oko 90 kalorija, nije teško izračunati zašto je s ovim načinom prehrane natukla dodatne kilograme.

Mlada Amerikanka potom je "otkrila" ugljikohidrate. Shvatila je da nije osoba koja može gladovati i da će se moći pridržavati određenog režima prehrane samo ako je uvijek sita.

 

Sendvič od piletine u kruhu od cjelovitih žitarica Ove tri vrste namirnica morate jesti svaki dan ako želite smršavjeti

Baš zato u svoje obroke počela je dodavati namirnice poput kuhanog krumpira i riže, ali i mnoštvo zelenog lisnatog povrća koje je bogato prehrambenim vlaknima, te koje izvrsno zasićuju iako imaju nisku koloričnu vrijednost.

Upravo je zeleno lisnato povrće njezin trik za lakši gubitak kilograma. Da bude sigurna kako će nakon svakog obroka biti sita, njemu dodaje relativno velike količine "zelenja“.

Špinat ili kelj dodaje jutarnjem smoothieju, brokulu kuhanu na pari ručku ili večeri. Uz svaki obrok jede velike količine "nečeg zelenog“ – bez obzira je li u pitanju obična salata ili namirnica koju mora termički obraditi.

Jedući biljnu prehranu Hannah je u godinu dana smršavjela 30 kilograma. Dakako, uravnoteženu prehranu pratila je i fizička aktivnost.

Počela je s dugim šetnjama, a kako je mršavjela počela se baviti sve ozbiljnijim vježbanjem. Danas izvodi jogu svaki dan, te tri puta tjedno odlazi u teretanu.

Rezultati su, neporecivi.

Pokrenula je YouTube kanal kako bi pomogla ženama poput nje da smršave i zadrže težinu s kojom su zadovoljne. Na kanalu dijeli veganske recepte te savjete za zdraviji život.

Kako je High Carb Hannah izgubila 30 kilograma, pogledajte u njezinom YouTube videu. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju