Većina ljubimaca vjerojatno jedva čeka da kupanje završi i prvu priliku da izleti van iz kade. Uz ovih nekoliko trikova svog ćete ljubimca oprati jednostavno i učinkovito, bez stresa za vas i njega.

Galerija Šampon Shapello dolazi u tekućoj i krutoj varijanti Shapello možete pronaći u INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama Šampone Shapello psi vole jer mirišu po svježe pokošenoj travi +1 Shapello ne sadržava sulfate, parabene, umjetna bojila niti mirise

U našem videu za kupanje smo koristili šampon Shapello, izum Mary Novosel koji psi obožavaju jer nježno čisti i detoksicira, a nakon njega mirišu po svježe pokošenoj travi, pa nemaju potrebu utrljavati se u prljavštinu. Sve to, ali i više, smjestilo je Shapello među osam odličnih proizvoda koje je Nova TV zajedno sa SPAR-om Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt Startaj Hrvatska. Ne sumnjamo da će uz Shapello i ove trikove pas uživati u kupanju i veseliti se sljedećem.

1. Neka vam je sve nadohvat ruke

Pored kade ili tuš-kabine pripremite sve potrebno. Većina ljubimaca samo će čekati priliku da okrenete leđa kako bi pobjegli na sigurno. Neka vam zato nadohvat ruke budu šampon, ručnik, krpa ili spužva za pranje glave i poslastice kojima ćete nagraditi njegovu suradnju i strpljivost ili ga možda namamiti da surađuje.

2. Temperatura vode mora biti slična temperaturi tijela psa

Normalna tjelesna temperatura psa kreće se od 37,5 do 39 Celzijevih stupnjeva, pa neka takve temperature bude i voda kojom ga perete. Naravno, ljeti će mu odgovarati i malo hladniji tuš, koji će ga usput i rashladiti.

3. Koristite blagi šampon

Prečesto kupanje pasa neprimjerenim šamponima odvaja ulja s kože i krzna psa, što može dovesti do suhe kože, otpadanja dlake i svraba, a u konačnici i do povećane želje psa da vrati svoj prirodan miris valjanjem u travu, blato ili druge ''smrdljivije'' površine.

Alergijske reakcije na svom psu doživjela je i Mary Novosel, koja je potaknuta tim iskustvom osmislila šampon čiji je pH prilagođen psima i mačkama. Njezin šampon Shapello dolazi u tekućoj i krutoj varijanti. Baza šampona potpuno je prirodna, kao i sastojci zelene gline i aktivnog ugljena koji dubinski čiste i detoksiciraju. Eterično ulje čajevca, cijenjeno u svijetu prije svega zbog svojih antibakterijskih svojstava, Shapellu daje i specifičan miris po svježe pokošenoj travi.

Shapello ne sadržava sulfate, parabene, umjetna bojila niti mirise Shapello ne sadržava sulfate, parabene, umjetna bojila niti mirise Foto: Nova Studio

Shapello ne sadržava sulfate, parabene, umjetna bojila niti mirise, njegovo učestalo korištenje neće naštetiti koži ljubimca, pa je moguće oprati šapice nakon svake šetnje. Šampone Shapello psi vole jer mirišu po svježe pokošenoj travi pa se nemaju potrebu utrljavati u prljavštinu. Taj blagi šampon idealan za pse i mačke pronađite na posebnoj plavoj polici u INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama.

Mary Novosel prilikom stvaranja šampon nije testirala na životinjama, već na sebi. Naši najbolji prijatelji zaslužuju samo najbolje!

4. Namočite krzno od vrata prema dolje

Svi psi, neki više, drugi manje, osjetljivi su na uši i njušku. Kako mu ne biste stvarali dodatne probleme, psu tušem namočite krzno od vrata prema repu, pazeći na uši, oči i njušku.

Nježno umasirajte šampon za pse u krzno, bilo da koristite tekući ili kruti šampon. Priuštite psu ugodnu masažu leđa, nogu i šapa.

Za pranje glave i njuške poslužite se nježnom krpom ili spužvicom.

5. Temeljito osušite dlaku

Ljeti pustite neka se pseća dlaka osuši prirodno na zraku, a za nižih temperatura zimi posušite ga sušilom sa srednjom vrućinom zraka te pričekajte barem sat vremena prije ponovnog izlaska.

Ne preostaje vam ništa drugo nego potražiti Shapello u INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama te startati s našim trikovima uz koje će vaš pas zavoljeti kupanje.

  Plavu policu s proizvodima kandidata emisije Startaj Hrvatska možete pronaći u INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama Plavu policu s proizvodima kandidata emisije Startaj Hrvatska možete pronaći u INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama Foto: Nova TV

Emisija Startaj Hrvatska prati osam poduzetničkih priča i osam odličnih proizvoda koje je Nova TV zajedno sa SPAR-om Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt Startaj Hrvatska. Oni koji se pokažu doraslima ovome izazovu potpisat će ugovor sa SPAR-om Hrvatska, ali samo jedan proizvod, onaj najuspješniji u kontekstu proizvoda, ali i razvoja poduzetnika te s najboljim prodajnim rezultatima, postat će Hrvatski hit-proizvod 2020. godine te zauzeti posebno mjesto na policama svih INTERSPAR i odabranih SPAR trgovinama diljem Hrvatske.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju