Kada temperature porastu u termometru do nepodnošljivih granica tragamo za savršenim ljetnim osvježenjem. Tada počinjemo maštati o nekoj prekrasnoj morskoj destinaciji uz našu obalu.

Galerija Plaža Nugal na Makarskoj rivijeri - 3 Plaža Nugal na Makarskoj rivijeri - 5 Plaža Nugal na Makarskoj rivijeri - 1 +1 Plaža Nugal na Makarskoj rivijeri - 4

Zahvaljujući fotografijama na društvenim mrežama, ali i natpisima svjetskih medija, plaža Nugal na Makarskoj rivijeri mnogima se nalazi na popisu najpoželjnijih destinacija za posjetiti u ljetnim mjesecima.

Prije dvije godine prestižno pariško izdanje magazina Vogue uvrstio ju je na ljestvicu osam najljepših plaža u Hrvatskoj, a Conde Nast Traveler proglasio je jednom od 25 najljepših plaža u Europi.

Nugal je skrivena šljunčana plaža u blizini Tučepa koja je okružena prekrasnim morem, a zaklonjena je od znatiželjnih pogleda visokim liticama i bujnom šumom.

Zapanjujući kontrast tirkiznog plavetnila, bijelog šljunka i raskošnog zelenila oduševio je turiste koji su njezine fotografije počeli objavljivati na društvenim mrežama te je tako dodatno učinili popularnom.

Nekoć su za ovu plažu koja ima oznaku FFK znali samo lokalni stanovnici, sada o njoj priča i mašta cijeli svijet.

Imajte na umu da se do plaže moći samo brodom ili pješice kroz Park Osejava te da šetnja može potrajati između pola sata i sat vremena. Ne brinite, isplatit će vam se dodatni trud. Uživo izgleda još ljepše!

Ne zaboravite sa sobom ponijet vodu i hranu jer u blizini nema trgovina, restorana i sličnih ugostiteljskih objekata.

Plaža u uvali Žuljana na Pelješcu Najljepše na Pelješcu: Plaže Žuljana i Vučine zbog kojih se isplati potegnuti do juga

Dio njenog šarma, otkrijte u našoj fotogaleriji.

Plaža Nugal na Makarskoj rivijeri - 5 Plaža je okružena prekrasnim morem (Foto: Shutterstock)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju