Možda ne možete pjevati kao britanska pjevačica, ali svakako možete naučiti nanijeti tuš za oči kao Adele. Njezina make up artist otkriva sve izazove u stvaranju savršenog mačkastog pogleda

Michael Ashton je vizažist koji brine o šminki i frizuri britanske pjevačice Adele posljednjih devet godina i zahvaljujući kome je nastao njen prepoznatljiv make-up potpis kojim dominira bogato nanesen tuš za oči.

'Ona ima savršenu strukturu kostiju i prekrasne oči u obliku badema, pa joj zato izvrsno pristaje ovaj mačkasti izgled,' tvrdi stručnjak za make-up.

Tuš za oči nemojte nanositi na 'suh' kapak. Adelin visažist savjetuje čišćenje cijelog lica i zaštitu prirodnim uljima koji će koži podariti maksimalnu vlažnost i prirodni sjaj prije nanošenja šminke.

Želite li i vi naučiti nanositi šminku po uzoru na Adele, evo što morate napraviti:

1. Tuš za oči nemojte nanositi na 'suh' kapak. Adelin visažist savjetuje čišćenje cijelog lica i zaštitu prirodnim uljima koji će koži podariti maksimalnu vlažnost i prirodni sjaj.

2. Lice i kapke premažite baznim puderom s obzirom na vaš tip kože.

3. Na oba kapka stavite bazno sjenilo za oči u boji kože koji će zajamčiti dulje trajanje tuša za oči, kao i ono sa sjajnim efektom na rubovima prema nosu, koji će 'otvoriti' pogled i vizualno povećati oči.

4. Eyeliner u gelu prvo nanesite na ruku kako bi se dobro osušilo, a tek onda ga kistićem prebacite na kapak. Ovdje otkrijte koji tuš za očiju vam najbolje pristaje prema boji očiju.

5. Vucite liniju od pola kapka prema van. Michaelova tajna nanošenja tuša za oči skriva se u višeslojnom nanošenju suhoga eyelinera, što je moguće bliže rubu kapka.

6. Kada ste zadovoljni vanjskim rubom tuša, laganim pokretom popunite rub oka, pa izravnajte liniju do kraja.

Ako napravite kakvu grešku s iscrtavanjem linije, ne brinite. Namočite vateni štapić u nešto micelarne otopine i obrišite višak.

7. Mačkasti pogled visažist završava stavljanjem umjetnih trepavica i maskare koje dodatno povećavaju oči.

U video tutorijalu Lise Eldridge, make up artistice koju je oduševila torta slastičarke iz Križevaca pogledajte kako možete prema savjetima Michaela Ashtona našminkati oči baš kao Adele.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju