Majstorica maske Martina Novaković koja predvodi stručni tim maskera i šminkera u showu 'Tvoje lice zvuči poznato' otkrila nam je kako sve počinje dobrom perikom. Kada je perika dobra, transformacija je puno lakša jer perike definiraju lik

Nakon što se odabere fotografija, video spot ili koncertni nastup izvođača u kojeg se naši kandidati shoea 'Tvoje lice zvuči poznato' moraju transformirati, stručni tim odlučuje na koji način napraviti što je moguće bolju transformaciju. Ponekad je šminka dovoljna. Sjenčanjem i pravim bojama može se približiti željenom liku, no ponekad je transformacija toliko zahtjevna da bez pomoći prostetike ne bi bila moguća.

To je dio kada se od cijele ekipe iza kulisa showa očekuje itakako puno strpljenja, jer neke transformacije traju i po pet sati! Naši su kandidati profesionalci i vrlo su ozbiljno shvatili ovaj zabavni show, tako da im ni najmanje nije teško strpljivo sjediti i surađivati sa šminkerima i maskerima. Krajnji rezultat često je toliko zapanjujuć da kandidati sami sebe jedva prepoznaju.

Kandidati su vrlo su ozbiljno shvatili ovaj show, tako da im ni najmanje nije teško strpljivo sjediti i surađivati sa šminkerima i maskerima. Krajnji rezultat često je toliko zapanjujuć da kandidati sami sebe jedva prepoznaju

Ništa manje važna stvar su kostimi. Kostimografkinja Kristina Pavlović brine se o tome da kandidati svojim kostimima budu što bliži originalu. Kostim mora biti prepoznatljiv. Ponekad je dovoljno vidjeti kostim i znati koju će pjesmu kandidati izvesti. Potrebno je puno truda kako bi se za svakog kandidata pronašla odgovarajuća veličina kostima. Česte su izmjene i popravci u zadnji tren, ali kada o tome brinu profesionalci, to nije nikakav problem. Što se tiče članova žirijia i voditeljskog para, o njihovom izgledu vodi računa kostimografkinja Ida Križ Posavec.

Garderoba i šminka nisu jedine stvari koje čine nastup. Pjevanje, ples i gluma odlučuju o tome koliko su kandidati uspješni. Kako bi težak posao bio što lakši, kandidatima i u tom dijelu pomažu profesionalci.

Kada je u pitanju ples, koreograf Igor Barbarić trenira kandidate kako bi što bolje izveli zadanu koreografiju. Ivana Husar Mlinac i Martina Tomčić brinu o tome da kandidati zvuče što bolje, ondnosno da se vokalno što više približe liku kojeg izvode. Kako su mimika, scenski pokreti i gestikulacija jako važi, oko toga kandidatima pomaže Sandra Bagarić koja je osim što je članica žirija, i dramski trener.

Upravo je u tome tajna dobrog nastupa. Što je transformacija uspješnija, to je ulazak u željeni lik lakši. Izgled, mimika, kostimi i pokreti u kombinaciji sa šminkom dovode do krajnjeg rezultata a to je urnebesna imitacija poznatih izvođača.

Saznajte sve o showu Tvoje lice zvuči poznato

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju