Igrica Pokemon Go zaludjela je ljude diljem svijeta. Potaknuta njezinim uspjehom, jedna belgijska ravnateljica odlučila je osmisliti puno korisniju igru

U Belgiji se umjesto Pokemona love knjige. Na tu ideju došla je Aveline Gregoire, ravateljica jedne belgijske osnovne škola, koja je potaknuta Pokemon manijom odlučila osmisliti jednu korisnu verziju te igre.

U Belgiji je pokrenut lov na knjige umjesto na Pokemone.

Otvorila je Facebook stranicu "Chasseurs de livres" kojoj se u nekoliko tjedana pridružilo više od 50 tisuća članova. Oni na Facebooku ostavljaju fotografije i znakove koji druge igrače vode do skrivenih knjiga. Osoba koja je pronađe mora je pročitati i zatim opet sakriti.

U svojoj kućnoj biblioteci nemam mjesta za sve svoje knjige. Igrajući s djecom Pokemon Go, došla sam na ideju da knjige ostavim u prirodi, izjavila je Aveline.

Knjige, od slikovnica do horora Stephena Kinga, sakrivaju se belgijskim naseljima i u prirodi, u plastičnim omotima kako bi se zaštitile od kiše i vlage.

Ako ste željni dobrog štiva i ne znate koju biste knjigu odabrali, pogledajte naše prijedloge koje vam donosimo u suradnji sa stranicom Čitaj knjigu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju