Smijati se sa samopouzdanjem želja je većine nas, no realnost je da mnogi imaju itekakvih problema sa zubima.

Galerija Poliklinika Arena-1 Poliklinika Arena-2 Poliklinika Arena-3 +7 Poliklinika Arena-4

Nelagoda zbog stanja u kojem zubi jesu, uz paralizirajući strah od boli i zubara, često nas spriječi da se s tim problemom uhvatimo ukoštac. Upravo to spriječilo je i Nikolinu Oblić, kojoj je trebalo punih 10 godina da se odluči na promjenu.

Poliklinika Arena-1 Poliklinika Arena-1 Foto: Nova TV

Od dugog straha od zubara zapustila sam zube. Počelo mi je to smetati, pa sam uvijek stavljala ruku kad god bih se nasmijala. S obzirom na to da sam stvarno vesela i društvena osoba koja se voli smijati, odlučila sam se da je vrijeme da poduzmem nešto u vezi s tim, rekla je nam je Nikolina.

Kako je prilikom dolaska kod stomatologa Nikolina bila nezadovoljna svojim osmijehom, odlučila se za njegovu potpunu rekonstrukciju. Zato su se stručnjaci iz poliklinike Arena odlučili za takozvani "kombinirani rad" koji je idealno protetsko rješenje za nadomjestak stražnjih zubi te bolji izgled prednjih zubi.

Poliklinika Arena-3 Poliklinika Arena-3 Foto: Nova Studio

Postupak izrade kombiniranog rada nije zahtjevan za pacijenta, a sastoji se od fiksnog dijela za koji je potrebno izbrusiti postojeće zube te mobilnog dijela koji čini proteza. Kada se dođe do estetskog dijela, tada pacijenti aktivno sudjeluju jer upravo je to trenutak u kojem odlučuju o budućem izgledu svojih zubi.

Nakon prvog pregleda razgovaramo s pacijentom, naravno, o našim idejama o konačnom radu te o njegovim željama kakve želi imati zube u konačnici, rekao je dr. med. dent. Lukas Džodan te dodao: Cijeli proces traje otprilike deset dana i nekoliko dolazaka. Prvi je svakako najzahtjevniji te nakon toga slijedi nekoliko završnih probi tijekom kojih definiramo izgled zajedničkog rada.

Stomatološka poliklinika Arena specijalizirana je za radove na području implantologije, paradontologije, protetike, ortodoncije, u estetskoj stomatologiji te oralnoj kirurgiji. Radom je započela prije gotovo 9 godina te broji tisuće zadovoljnih pacijenata. Snaga poliklinike Arena upravo je u tome što sadrži čak 17 stručnjaka stomatologije i 11 ordinacija u kojoj se svakodnevno vrše zahvati kao što ih je učinila Nikolina.

Poliklinika Arena-5 Poliklinika Arena-5 Foto: Nova Studio

U poliklinici Arena vole naglasiti kako najskuplji i najmoderniji radovi ne moraju uvijek biti najbolje rješenje za svakog pacijenta. Velika mana takvih radova je uvijek njihova cijena te smatraju da se konzervativnijim metodama koje su financijski prihvatljivije uz današnju naprednu stomatologiju mogu sanirati nedostaci zuba i vratiti pacijentu lijepi osmijeh.

Održavanjem vrhunske higijene te naravno redovnim kontrolama, izgled i sam rad na pacijentici može trajati dugi niz godina, rekao je stomatolog Lukas Džodan.

Poliklinika Arena-6 Poliklinika Arena-6 Foto: Nova Studio

Nikolinu je novi osmijeh potaknuo i na druge pozitivne promijene, pa se tako odlučila i na onu mnogima najtežu - mršavljenje. Finalnom dojmu osim prekrasnog osmijeha doprinio je i gubitak desetak kilograma. Svojom željom da pobijedi strah i voljom da poboljša svoj život Nikolina nam je pokazala da nikad nije kasno za promjene.

Jako sam zadovoljna kako je ispalo. Nije me ništa boljelo dok smo ih radili. Sada se mogu smijati, zaključila je Nikolina.

  

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju