Najjednostavnija vježba s kojom ćete doći do čvrstih nogu i vretenastih mišića dolazi i s malim iskoracima u prehrani.

  Galerija Iskorak - 10 Iskorak - 9 Iskorak - 8 +6 Iskorak - 7

Mnogi će reći da drastične odluke i promjene u našem životu na kraju najčešće završe neuspjehom. Da ovo ne bude još jedna propala novogodišnja odluka ili odricanje u korizmi, u ovom ćemo 21-dnevnom izazovu vježbom po vježbom s našom trenericom Ninom i malim svakodnevnim odlukama i koracima na kraju stvoriti naviku koje ćemo se teško riješiti.

Ovaj put donosimo idealnu vježbu za čvrste noge koja će biti malen (is)korak za vas, ali velik za vaše vretenaste mišiće.

Iskorak - 10 Iskorak - 10 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

VJEŽBA – ISKORAK

Stanite nekoliko centimetara od kraja prostirke s laganim razmakom između stopala i rukama na bokovima. Napravite kratak iskorak prema naprijed, prvo lijevom pa desnom nogom. Oslonac neka vam bude na puno prednje stopalo, težina više na peti. Koljeno prednje noge ne smije ići preko prstiju, već mora biti u ravnini gležnja. Leđa neka vam tijekom cijele vježbe budu ravna ili u blagom pretklonu. Vježbu izvodite 45 sekundi izmjenjujući desnu i lijevu nogu u iskoraku.

  Iskorak - 9 Iskorak - 9 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Za bolje rezultate potrebno je napraviti i male iskorake u prehrani. Za početak u svoje obroke uvrstite više voća i povrća, a manje šećera i soli, odnosno slatkiša i grickalica. Smanjite konzumaciju ugljikohidrata, barem onih prerađenih, a povećajte unos proteina.

Iako vam se možda na prvu čini da ćete se time uvelike odreći omiljene hrane ili da će vam puno vremena trebati za pripremu tih obroka, u našem izazovu od 21 dana pokazat ćemo vam nekoliko jednostavnih recepata za koje vam je potrebno više mašte i kreativnosti nego minuta.

Iskorak - 5 Iskorak - 5 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Primjerice, ne morate se odreći pizze kao svoje omiljene večere. Samo uz jednostavnu zamjenu klasičnog tijesta za ono načinjeno od cvjetače povećat ćete unos povrća i smanjiti unos ugljikohidrata. Na male pizzete idealno će ''sjesti'' šnita PIK Šunke u ovitku sa samo 2 % masnoće i sa smanjenim udjelom soli za čak 25 % koja je već narezana u obliku ovih malih porcija pizze.

Količina od 85 – 100 grama PIK Šunke u ovitku ili PIK Kuhane šunke zadovoljit će 30 – 50 % dnevnih potreba za proteinima, koji hrane naše mišiće kada smo ''u treningu''. S PIK šunkama ne trebate birati između zdravog i ukusnog obroka jer ćete dobiti oboje. U videu pogledajte jednostavnu i zabavnu pripremu pizzeta od cvjetače, a u nastavku vam donosimo i detaljan recept.

Iskorak - 3 Iskorak - 3 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

RECEPT - PIZZETE OD CVJETAČE SA ŠUNKOM I SIROM

Sastojci:

Za ''tijesto'':

  • 600 g cvjetače
  • 70 g ribanog parmezana
  • 100 g tvrdog sira (cheddar, gauda)
  • 1 jaje

Za nadjev:

Iskorak - 7 Iskorak - 7 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio
Priprema:

  1. Operite cvjetaču pa je razlomite na manje cvjetiće i usitnite u sjeckalici na veličinu riže ili naribajte na sitno. Trebate ukupno 600 g ''riže'' od cvjetače. Pirjajte je na tavi oko 5 minuta, bez dodatka ulja.
  2. Ohlađenu cvjetaču stavite u gazu i dobro ocijedite. Pomiješajte je s jajetom i naribanim sirevima. Dobit ćete ljepljivo tijesto. Oblikujte pizzete promjera 10-ak cm, a debljine do 0,5 cm.
  3. Pecite tijesto u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 10 minuta.
  4. Izvadite tijesto iz pećnice pa svaku pizzetu premažite umakom od rajčice, dodajte šnitu PIK Šunke u ovitku, naribani sir, manje komade šunke i rajčicu. Stavite u pećnicu na nekoliko minuta, dok se sir ne rastopi.

Iskorak - 5 Iskorak - 5 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK po najvišim profesionalnim standardima.
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju