Posljednjih smo tjedana živjeli unutar četiri zida i ostanidoma postalo je glavno pravilo životnih navika. Ostali smo doma, gdje smo radili, učili s klincima, ponavljali im zašto je bitno biti strpljiv.

Galerija Fotografije Emily Taubert - 3 Fotografije Emily Taubert - 2 +0 Kada bi ova slika imala stihove, Emily kaže da bi joj pristajali oni iz pjesme 'La Vie en Rose'

Roditelje, više zabrinute za naše poslove i zdrava variva koja sigurno ne jedemo nego za svoje zdravlje, tek smo čuli ili vidjeli na udaljenosti ne bismo li im rekli da se čuvaju i ne brinu. Nadajući se da će nas poslušati.

Neki su boraveći kod kuće razmišljali jesu li trebali prekinuti s bivšim, a drugi zašto nisu pokušali sa simpatijom s kojom se toliko dugo kuhalo da je prekuhalo. Neki su odnosi u izolaciji postali jači nego ikada. Nek, pak, nisu preživjeli taj (pre)težak test.

Svi smo se uglavnom okrenuli budućnosti, razmišljanju o tome što nam ona nosi i kako će izgledati. Zaboravljajući pri tome na "sada" i usputne trenutke koje trebamo stvarati, posebno dragocjene u prilikama koje žive od minijaturnih kadrova unutar četiri zida.

Koliko takvih čarobnih kadrova može biti u svakom danu, dokazuje i ova fotografija snimljena u Parizu tijekom karantene.

Ovu scenu, kao iz trailera za romantični film francuskog novog vala , snimila je sasvim slučajno Emily Taubert, dizajnerica koja se prije 18 mjeseci iz Brisbanea doselila u grad stvoren za zaruke, medeni mjesec i prve poljupce.

U Parizu se svakoga dana može otkriti nešto što inspirira – uličica, galerija ili trgovina, uzbuđenja nikada ne nedostaje. To je grad stvoren za one koje vole ljepotu – arhitekture, stila, objašnjava nam Emily.

Iako je Pariz u posljednjih godinu dana proživio puno izvanrednih situacija, od prosvjeda do štrajkova, određeni stupanj ograničenosti nova je verzija normalnoga.

Ali sa zatvorenim muzejima, parkovima i restoranima, čini se kao da je grad na trenutak izgubio dušu. Istovremeno je dobio i priliku da prodiše, a ptičice pjevaju kao nikada prije, ističe Emily.


Počela sam fotografirati iz svoga stana jer sam bila frustrirana što moram biti u izolaciji i što ne mogu lutati pariškim ulicama kao nekada. No tada sam shvatila koliko toga možemo vidjeti kroz prozor, počela sam primjećivati slike na koje prije ne bih obraćala pažnju dodaje.

Tako je nastala i romantična fotografija, ukradeni trenutak nesputane ljubavi na balkončiću u Latinskoj četvrti.

Snimila sam je nešto prije osam sati navečer, u vrijeme koje se u travnju u Parizu zove još i satom zahvalnosti. Tada izlazimo na balkone i prozore te pljeskom zahvaljujemo svima onima koji pomažu u ovoj svima teškoj i izazovnoj situaciji.

Fotografija je uhvatila spontanost i posebnost jednog iskrenog trenutka. Vrlo je brzo postala viralna jer mislim da je uhvatila duh onoga što ljudi žele osjećati i doživjeti. A i prenijela je ljude u grad ljubavi
objašnjava autorica.

Naglašava da fotografija nije namještena, a nekoliko dana kasnije i snimljeni par dobio je svoj primjerak fotografije koja je gotovo sigurno jedna od najposebnijih slika iz njihova životnog fotoalbuma.

Imala sam sreće, bila sam na pravom mjestu u pravo vrijeme i uhvatila scenu koju ću zauvijek pamtiti.

Fotografija objavljena na njezinom Instagram profilu trenutno je postala hit te dobila na tisuće lajkova i brojne komplimente u komentarima.

Kada bi ova slika imala stihove, Emily kaže da bi joj pristajali oni iz pjesme "La Vie en Rose" Edith Piaf jer noći ljubavi bez kraja, i sreće sve je više, sva bol i nevolja se briše... Sreća! Sreća do raja.

Za mene ovaj kadar simbolizira nadu i ono za što trebamo biti zahvalni. I poručuje da u teškim vremenima uvijek treba izabrati ljubav, kaže Emily.

Neka i vama ova fotografija probudi nadu. U to da ćete (ponovno) pronaći ljubav.

Nadu da će sve ovo proći, da će novo normalno možda biti i bolje, da će djeca biti zdrava i vesela, da će roditelji biti uz vas, da nećete izgubiti posao. Niti slobodu. I da će ptičice nastaviti pjevati glasno.

Samo ne odustajte od nade, i trenutaka koji ju čine.

Fotografije Emily Taubert - 1 Kada bi ova slika imala stihove, Emily kaže da bi joj pristajali oni iz pjesme 'La Vie en Rose' (Foto: Emily Taubert)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju