Imate li kod kuće starih novina, reklamnih letaka ili sličnog papira, nemojte ga bacati već ga iskoristite za dekoraciju vašeg doma. Donosimo 10 kreativnih ideja koje možete napraviti od starog papira

1. Kaširajte ukrase
Kaširanje je tehnika koja uključuje ljepilo za drvo i papir, a kojom možete ukrasiti vazu, šalicu, lampu, okvire za slike ili slične ukrase za dom a rezultati mogu biti i više nego zanimljivi.

2. Napravite omotnice za pisma

Stari novinski papir u trenu može postati ukrasni papir za umotavanje poklona. Umotani poklon dodatno možete ukrasiti mašnom.

Omotnice za pisma i čestitke ne morate kupovati, već ih napravite od starog papira. Ovaj detalj može biti vrlo zanimljiv i originalan, a na vama je da odaberete papir po vašem ukusu i iznenadite dragu osobu.

3. Umotajte poklone
Stari novinski papir u trenu može postati ukrasni papir za umotavanje poklona. Umotani poklon dodatno možete ukrasiti mašnom ili trakicom u boji i dobili ste originalan ukras koji će se sigurno svidjeti slavljeniku.

4. Ukrasite knjige
Osim za čitanje, stare knjige koje više ne želite koristiti mogu postati zanimljiv ukras vašeg doma. Ako vam se ne sviđaju njihove korice, presvucite ih novinskim papirom i poslažite na policu, stolić ili tabure.

5. Napravite origami ukrase
Origami je stara japanska umjetnost oblikovanja papira. Ovom tehnikom možete izraditi razne ukrase koji mogu u trenu ukrasiti vaš dom. od papira možete napraviti cvijeće, mašne, viseće instalacije i brojne druge dekoracije. Budite kreativni!

U galeriji fotografija donosimo originalne ideje kako upotrijebiti stari papir.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju