Iako su kratke suknje postojale puno prije, pa su ih između ostalih nosili i plemići u drevnom Egiptu, minica je u suvremeni modni leksikon ušla 1960-ih godina. Mary Quant u Londonu i André Courrèges u Parizu dizajneri su najzaslužniji za lansiranje trenda.

Galerija Zagrebačko street style izdanje u odličnoj minici Zagrebačko street style izdanje u odličnoj minici Zagrebačko street style izdanje u odličnoj minici +2 Mlada dama uz minicu je nosila robusne čizme

Mnogo toga se promijenilo otkad su se minice prvi put pojavile na modnim pistama, ali jedna stvar je sigurna - njihova popularnost ne jenjava, a dobra minica uvijek je komad koji će biti primijećen.

Ne dobru, nego odličnu minicu zapazili smo u subotu i na zagrebačkoj špici. Mlada dama centrom grada prošetala je u mini suknji koja je pravi mamac za poglede.

Zagrebačko street style izdanje u odličnoj minici Zagrebačko street style izdanje u odličnoj minici (Foto: Josip Moler/Cropix)

Suknja "Sasha" rumunjskog brenda Manokhi izrađena je od meke crne kože, a ono što ju čini upečatljivom su kožni remeni sa srebrnim zakovicama i kopčama na prednjem dijelu.

Suknja brenda Manokhi Suknja brenda Manokhi (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Brend ovu suknju nudi u veličinama od XS do XL, a osim u crnoj, dostupna je i u bež, bijeloj i smeđoj boji.

Lijepa dama suknju je uparila s kratkom crnom bomber jaknom preko koje je nosila i crni teddy kaput ukrašen brošem modne kuće Saint Laurent. Donji dio kombinacije činile su robusne crne čizme na vezanje.

Efektan modni detalj bile su i popularne naočale modne kuće Saint Laurent s okvirima dijamantnog oblika koje su već nekoliko sezona neizostavan modni dodatak mnogih zaljubljenica u modu.

Zagrebačka špica: "Borbene" čizme u sjeni najpoznatije torbe na svijetu Čizme brenda Casadei i torba Birkin u zagrebačkom street style izdanju Čizme brenda Casadei i torba Birkin u zagrebačkom street style izdanju Cheryl Tweedy +3 Cheryl Tweedy

Kopirali smo zagrebačko izdanje koje je u siječnju privuklo najviše vaše pozornosti Kaput (Reserved), 89,99 eura Tajice (Lounge Nine, Zalando), 24,45 eura Pulover (H&M), 15,99 eura +6 Torba (Mango), 39,99 eura

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju