Barbra Streisand nikad neće zaboraviti prvi put kada je bila na dodjeli filmske nagrade Oscar. Ne samo što je bila počašćena nominacijom u kategoriji najbolje glumice za nastup u filmu Smiješna djevojka 1969. godine već je i osvojila zlatni kipić.

Galerija Barbra Streisand Barbra Streisand Barbra Streisand +0 Barbra Streisand U to vrijeme modna kombinacija nije se planirala s timom stručnjaka nekoliko tjedana prije dodjele. Naprotiv, Barbra je u svojoj hotelskoj sobi na raspolaganju imala dva izdanja, a odluku o tome što će nositi donijela je neposredno prije izlaska na crveni tepih.

Jedna je kombinacija bila vrlo lijepa, ali konzervativna, priznala je Barbra Streisand W Magazinu, a imala sam i odijelo s plastičnim šljokicama.

Na kraju je odabrala baš odijelo s trapez-hlačama kanadskog dizajnera Arnolda Scaasija, koji je bio poznat po glamuroznim kreacijama koje su nosile prve dame i druge slavne dame. U internetskim anketama to je odijelo prozvano ikonsko, legendarno i šašavo, ali je stavljano i na ljestvice najgorih oskarovskih izdanja.

Ono što je podiglo obrve mnogih činjenica je što je odijelo otkrivalo tijelo slavne glumice i pjevačice, no toga nije bila svjesna i Barbra Streisand. Barbra Streisand Barbra je nosila prozirno odijelo dizajnera Arnolda Scaasija (Foto: Profimedia.hr)

Nisam znala da će pod svjetlima odijelo postati potpuno prozirno, priznala je.

Uistinu, na nekim fotografijama uopće se ne primjećuje da je Scaasijevo odijelo napravljeno od prozirne tkanine, dok na drugima uopće nema sumnje o kakvoj je kreaciji riječ.

Nakon što je vidjela fotografije s dodjele, Barbra se zavjetovala da će se na Oscarima pojavljivati samo u konzervativnijim izdanjima. Tog se obećanja držala i 1977. godine, kada primala svoj drugi zlatni kipić za najbolju pjesmu iz filma "A Star is Born" (Zvijezda je rođena).

Kako izgleda legendarno izdanje Barbre Streisand s Oscara 1969. godine, provjerite u videu s YouTubea.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju