Vrijeme je za pripremu adventnog vjenčića kojim ćemo već ove nedjelje obilježiti početak adventa. Pred nama je mjesec pun priprema kako bi dom zablistao u najljepšem blagdanskom ruhu. Pogledajte naše ideje i bacite se na posao!

Advent ili došašće je razdoblje pripreme vjernika za najveći kršćanski blagdan Božić. Započinje nedjeljom koja pada najbliže blagdanu Sv. Andrije te traje četiri tjedna i završava na Badnjak. Advent obuhvaća četiri nedjelje koje prethode Božiću u spomen na četiri tisućljeća koliko je, prema Bibliji, prošlo od stvaranja svijeta do Kristova dolaska.

Kako bi na vašem stolu zablistao adventski vjenčić na kojem ćete u nedjeljno jutro upaliti prvu svijeću bacite se na izradu. Potreban vam je kolut koji možete kupiti gotov ili ga izraditi od žice. Oko njega ćete isplesti borove grane, ukrasiti ih blagdanskim ukrasima i s puno dobrog raspoloženja.

>> Ukrasite vrata doma neodoljivim vjenčićem

Ukoliko želite vjenčić koji neće biti tradicionalan poigrajte se medenjacima, različitim sitnim ukrasima i umjetnim granama u raznim bojama.

Kad ste već u dobrom raspoloženju napravite i vjenčić kojim ćete ukrasiti ulazna vrata stana te izradite girlandu. Blagdani su zakucali na vrata pa uživajte!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju