Ukoliko ste ljubitelji romantike, ružičastih nijansi i volana ukrasni jastučići će vas oduševiti. Lako ih je napraviti, a dječju sobu ili kutak u dnevnom boravku će pretvoriti u mjesto iz bajke

Prije svega i na samom početku treba naglasiti kako je potrebno ipak malo izmjerite jastuk prije nego se bacite na šivanje.

Kao dodatak ružičastim jastucima odlično će pristajati organza ružice.

Kako bi jastuci 'stigli' do vašeg kreveta ili dnevnog boravka potrebno je malo vještine u šivanju. Ukoliko sami niste baš spretni zamolite za pomoć oko tog dijela, a ostalo napravite sami.

A onima malo iskusnijima će već i sam pogled na gotov jastuk biti dovoljan da se i bez dodatnih pojašnjenja bace na izradu.

Potreban vam je jako dugačak komad tkanine. Narolajte ga prstima kao na slici pod iglom mašine i štepajte - to napravite na gornjem i donjem rubu.

Od bijelog popelina napravite 'košuljicu' u koju ćete umetnuti jastuk a nju je potrebno sašiti na ravnu (donju) stranu jastučnice.

Kad je sve gotovo u svoju ukrasnu jastučnicu umetnite jastučić i ružice od organze.

Tea Jukić se profesionalno bavi oslikavanjem namještaja i interijera. Voditeljica je kreativnih radionica, a svojim znanjem pomoći će vam u stvaranju vlastitih kreacija ili vam dati inspiraciju i mali vjetar u leđa.

Izazov joj je od starog ormara ili komode napraviti pravo malo remek djelo pa ukoliko na svom tavanu ili u podrumu imate neki stari, zaboravljeni komad namještaja, dobro razmislite prije nego li se odlučite zauvijek ga se riješiti.

ukoliko vam se čini da pomoći nema ili se jednostavno ne usudite to učiniti sami, pišite joj na zadovoljna@novatv.hr i ona će uz vašu malu pomoć napraviti čudo!

Savjetuje: Tea Jukić, hobbychic.blogspot.com

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju