Modni svijet iznenadio se novim modelom Balenciagine torbe za šoping, jer ista neodoljivo podsjeća na vreću za nošenje stvari iz IKEA-e


Prošloga tjedna Balenciaga je izbacila na tržište predimenzioniranu plavu torbu po cijeni od 2145 američkih dolara, odnosno oko 15.000 kuna. Korisnici na društvenim mrežama odmah su primijetili da ista neodoljivo nalikuje na IKEA-inu Frakta vreću-torbu.

Švedski proizvođač namještaja oduševio se ovim homagom, te je u službenoj izjavi za medije istaknuo da su duboko polaskani sličnošću između Balenciagine shopping torbe s kultnom i održivom vrećom u koju IKEA-ini kupci spremaju proizvode.

Ipak, iskoristili su priliku i da se malo našale s poznatim modnim brendom.

Napravili su postere koji njihovim korisnicima pomaže otkriti originalnu Frakta torba u odnosu na dizajnerski Balenciaga lažnjak Arena Extra-Large Shopper Tote Bag, koji je napravljen od talijanske kože.

1. Protresite je. Ako šuška, riječ je pravoj stvari.

2. Naša torba može prenijeti opremu za hokej, cigle i vodu.

3. Za razliku od Balenciagine torbe, našu možete baciti u blato. Prava Frakta torba se jednostavno ispire s vrtnim crijevom za polijevanje.

4. Povrh svega, IKEA-ina kultna torba dolazi u tri dimenzije, a ona najmanja (duljine 55 centimetara, dubina 37 centimetara i visine 35 centimetara) prodaje se po cijeni od 3,90 kuna. U nju je moguće spremiti mnogo sitnica.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju