Humanitarna udruga FB Humanitarci Zagreb pomaže ljudima u potrebi u podmirivanju njihovih osnovnih životnih potreba. Ova mala udruga organizira i akciju "Uskrs na dar" čiji je cilj obiteljima koje si to ne mogu same omogućiti, pružiti lijepi Uskrs i pun uskrsni stol

"Uskrs na dar" akcija je humanitarne udruge FB Humanitarci Zagreb kojom se obiteljima u potrebi žele darovati lijepi uskršnji blagdani. Uz osnovne živežne namirnice, svi ljudi dobre volje mogu darovati šunke, boje za jaja, pince, hren, orahe, lješnjake, bademe, čokoladu za kuhanje, kvasac i sve druge prikladne blagdanske namirnice kako bi zaista osjetili duh blagdana i sami i svojim najmilijima pripremili blagdanski stol.

Kako poručuju iz udruge, svi uskršnji paketi već su spakirani i odvezeni u obitelji, no nekvarljive namirnice i dalje su potrebne.

Uskrs brzo prođe, namirnice se brzo pojedu, a mi i dalje imamo dosta obitelji koje su zatražile našu pomoć, kažu iz udruge FB Humanitarci Zagreb koja brine o 63 obitelji i njihovih 120 djece koje žive na području grada Zagreba.



Osim hrane, udruga prikuplja i higijenske potrepštine te lijekove protiv bolova, a donacije se mogu uplatiti i na žiro račun udruge.

Donirane stvari mogu se donijeti svaki ponedjeljak i četvrtak te svaku prvu subotu u mjesecu od 17 do 19 sati u prostor udruge, Lašćinska cesta 114 A, poslati na kiosk Tiska na adresu "FBH Zagreb", Rebar 2A, 10000 Zagreb (Šifra: 900690 ZG – KOZJAK , Kozjak 2, 10000 Zagreb), poštom na adresu Caffe bar Gloss IV. Poljanice 4, 10 040 Zagreb (za humanitarce) gdje se svakodnevno mogu ostaviti i manje stvari poput paketa pelena ili vrećice hrane/higijenskih potrepština svaki dan od 7 do 23 sata te u caffe baru Krolo, Radićeva 7 gdje se primaju isključivo male donacije poput darovne kartice, lijeka i slično.

Zato, izdvojite koju sitnicu i pomognite potrebitim obiteljima da i njima Uskrs bude ljepši, ali i svih ostalih 364 dana u godini.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju