Osim pravilnog držanja i stabilne posture, u današnjoj vježbi na prostirci uz bučice jačamo mišiće gluteusa i oblikujemo ruke.

Galerija Vaga biceps PIK Šunka u ovitku ili PIK Kuhana šunka odličan su izbor za sportaše i rekreativce Vaga biceps +3 PIK Šunka u ovitku i PIK Kuhana šunka sadrže samo 2 % masnoće

Lagano se približavamo kraju našeg 21-dnevnog Fit izazova s našom fitness trenericom Ninom, uz koju smo polako, dan po dan, učili pravilno izvoditi vježbe i usvajati zdrave navike. Stigli smo do razdoblja kad su već svi izgovori sigurno pospremljeni u najdublju ladicu, pa je važno naglasiti kako za top-formu do ljeta nakon završetka izazova trebamo nastaviti s redovitom tjelesnom aktivnošću i zdravom prehranom.


Za ove jednostavne vježbe u kojima nam nisu potrebne skupe članarine za teretanu, kao ni razna oprema, dovoljno je samo nekoliko kvadrata doma u kojima ćemo se bez ometanja posvetiti sebi i ukrasti nekoliko trenutaka u danu za fizičku aktivnost, koja je tijelu itekako potrebna. Svakodnevna vježba prvi je korak prema zdravijem životu i boljoj figuri.

Vaga biceps Vaga biceps Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Dosad smo već naučili smo kako je za vidljive rezultate, osim tjelesne aktivnosti, itekako važno voditi računa i o pravilnoj prehrani. Pripazite na dnevni unos ugljikohidrata i šećera, vodite računa o tome koliko solite hranu i koje začine koristite. Začini kao što su kurkuma, cimet, kajenski papar, čili papričice ili đumbir dobar su izbor jer potiču metabolizam, sadrže antioksidanse i obiluju raznim vitaminima koji osnažuju naš imunitet. Ne zaboravite na unos proteina, koji služe našim mišićima da se obnove i nahrane nakon svakog treninga.

PIK Šunka u ovitku ili PIK Kuhana šunka odličan su izbor za sve rekreativce jer će porcija od 85 do 100 grama PIK Kuhane šunke i PIK Šunke u ovitku zadovoljiti 30 – 50 % dnevnih potreba za proteinima, a sadrže samo 2 % masnoće, pa spadaju u lagana mesna jela. Za njihovu izradu birani su najfiniji komadi svinjećeg buta i lako se kombiniraju uz razna jela, kao što su topli sendviči s proteinskim kruhom, salate, integralne tortilje ili pak zdravi muffini od jaja i povrća. S jelima od PIK šunki istovremeno ćete biti i sit… i fit!

Vaga biceps Vaga biceps Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio


Pričekajte da se vaš hranjivi obrok slegne pa napravite današnju vježbu, uz koju ćete ojačati stabilnost cijelog tijela, ali i očvrsnuti guzu i oblikovati ruke.

VJEŽBA – VAGA BICEPS


S bučicama u rukama uspravno stanite na prostirku u blagi raskorak sa stopalima u ravnini kukova. Spuštajući prsa i ruke prema podu, podižite prema stropu jednu nogu, koja u koljenima mora biti blago pogrčena. Prebacite težinu tijela na petu suprotne noge, kojom na prostirci držite ravnotežu, udahnite spuštajući se u vagu, a izdahnite vraćajući se u početnu poziciju. Pritom pazite na disanje prilikom izvođenje vježbe za biceps. Udahnite podižući ruke, izdahom vratite ruke u početni položaj uz tijelo. Vježbu izvodite 45 sekundi naizmjenično spuštajući lijevu pa desnu nogu.


Vodite računa o prehrani nakon treninga, u kojoj bismo za bolje rezultate trebali unositi namirnice bogate proteinima koje hrane naše mišiće. Pola sata nakon treninga počastite se ukusnim i laganim obrokom s PIK šunkama koje su odličan izbor za sve sportaše i rekreativce koji žele ukusan obrok, a pritom paze na svoje tijelo.

Uz PIK šunke lako je biti i sit... i fit! Uz PIK šunke lako je biti i sit... i fit! Foto: PIK


Uz svakodnevno vježbanje i pravilnu prehranu, u našem Fit izazovu tijekom 21 dana, korak po korak, postanite bolja verzija sebe.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju