Dočekajte Valentinovo vatreno raspoloženi i tijelu osigurajte dovoljno vatre zaslužne za cirkulaciju te motivaciju i pozitivnu energiju u organizmu. Saznajte od čega se sastoji čaroban Fire Ritual tretman i sudjelujte u nagradnoj igri

Koncept Fire Rituala utemeljen je na teoriji Pet elemenata koji čine osnovu tradicionalne kineske medicine. Elementi Vatra, Voda, Zemlja, Drvo i Metal povezani su s određenim vitalnim organima.

U ljudskom tijelu Vatra je povezana sa srcem te je zadužena za cirkulaciju i stanje krvnih žila. Na razini psihe potiče osjećaj blagostanja, kreativnost, zainteresiranost, znatiželju, maštu, viziju. Ona je također bitna ako se želimo dobro izraziti. Ljudi koji mucaju ili imaju problema u artikulaciji svojih misli, koje drugi često krivo razumiju, imaju poremećen element Vatre.

Ukoliko nam nedostaje Vatre, demotivirani smo, bez ideja i možemo biti skloni iracionalnim strahovima.

Ako imamo višak Vatre, često ćemo mijenjati raspoloženje, a sklonost brzom oduševljenju jednako će brzo i splasnuti Te velike oscilacije raspoloženja također oštećuju srce.

Mirko Vragović, voditelj centra za relaksaciju Oraveda, kaže da je zima razdolje elementa Vode, pa je tada potrebno očuvati Vatru, u čemu pomaže Fire Ritual. Svi rituali kombiniraju djelovanje masažnih pokreta s djelovanjem ulja i esencija ljekovitog bilja koji prodiru kroz kožu.

Fire Ritual traje 95 minuta i ključni sastojci u prirodnim preparatima koji se u njemu koriste su arnika, kamfor, papar, cimet i đumbir. Svi ti sastojci djeluju na srčani meridijan i potiču protok energije, a na tijelu se to manifestira kroz poboljšanje cirklacije i imuniteta.Vatra potiče kreativnost, oživljava i budi sva osjetila, a Fire Ritual uravnotežuje element Vatre u tijelu i posebno djeluje na srce, razbudit će te i raspiriti životnu energiju, potaknuti te na sretne misli i pomoći ti da se oslobodiš umora.

Fire Ritual počinje zagrijavajućim body scrubom, pilingom izrađenim od mješavine morske soli, voska te ulja pamuka, kamfora, ricinusa, papra, đumbira, klinčića i cimeta. Ti sastojci zagrijavaju tijelo u energetskom smislu te ga pripremaju za nastavak tretmana.

Nakon nanošenja pilinga na cijelo tijelo masažnim pokretima, osoba se tušira pa slijedi druga faza - fire body-wrap detox. To je tretman detoksikacije u kojem tijelo nakon što ga se namaže preparatom koji sadrži ulje arnike, kamfora i ružmarina te esencije papra, đumbira, klinčića i petit graina, zamata folijom uz koje upija i do 100 puta više ljekovitih sastojaka.

Osoba tako zamotana opušteno leži 20 do 30 minuta, a nakon skidanja folije s tijela, radi se cool-down masaža. Nakon prvog djela tretmana kojem je cilj zagrijati i stimulirati tijelo, ova umirujuća masaža trebala bi tijelo dovesti u harmoniju. To se postiže posebnim masažnim pokretima i uljima kamilice, lavande i nevena te esencijama melise, lavande i ivanjskog cvijeća.

Tko će uživajti u Fire ritualu!

Pet sretnika koji će besplatno uživati u Fire ritual tretmanu su Ines Dobrosavljević, Iva Kardum Benc, Vedrana Katanić, Tanja Tratinski i Marko Petrovčić.

Svi ostali pristigli mailovi koji neće biti dobitni ostvaruju 50 posto popusta za Fire ritual u centru za relaksaciju Oraveda.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju