Njujorška Metropolitan Opera 25. travnja održat će virtualni gala koncert na kojem će sudjelovati 40 opernih pjevača iz cijelog svijeta.

Na At-Home Gala koncertu iz svojih domova nastupit će 40 vodećih umjetnika, među kojima i Ana Netrebko, Renee Fleming, Jonas Kaufmann, Roberto Alagna, Bryn Terfel i Elina Garanca...

Slika nije dostupna Uskrsni koncert Andree Bocellija u praznoj i veličanstvenoj milanskoj katedrali

Slika nije dostupna Posjetite Parišku operu: S kauča uživajte u bajkovitom "Labuđem jezeru"

Program će iz New Yorka voditi generalni direktor Peter Gelb i glazbeni direktor Yannick Nézet-Séguin koji se nalazi u Montrealu, a koncert će biti besplatno dostupan na web-stranici Meta.

Ovo će biti umjetnički izvrstan, ali tehnički jednostavan koncert, rekao je Gelb za njemačku agenciju dpa.

Solisti Opere HNK-a u Zagrebu poslali važnu poruku Ostani doma: Solisti Opere HNK-a u Zagrebu važnu poruku pretočili u skladbu

Jedna od najpoznatijih i najprestižnijih opernih kuća u svijetu zatvorila je svoja vrata 11. ožujka zbog epidemije koronavirusa i otkazala ostatak sezone. Od 31. ožujka prestala je isplaćivati plaće, uključujući i orkestru i zboru.

Gala kod kuće dio je Metine kampanje za prikupljanje sredstava "The Voice Must Be Heard" radi podrške tvrtki i zaštite njezine budućnosti. (Hina)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju