Dolaze mjeseci tijekom kojih ćemo više vremena provoditi vani, pa zašto ne preseliti udobnost dnevnog boravka na osunčanu terasu ili u vrt s pogledom na beskrajno zelenilo ili plavetnilo. Donosimo ideje za uređenje terase, ali i recepte za tri brza zalogajčića kojima ćete sigurno kupiti goste.

Galerija Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 18 Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 19 Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 3 +18 Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 20  

S Uskrsom dolazi i sezona putovanja i iznajmljivanja, pa ove ideje mogu poslužiti kao inspiracija da boravak u svojoj kućici za najam gostima učinite nezaboravnim. Omogućite im da se osjećaju kao kod kuće te da vrijeme provedeno kod vas iskoriste kvalitetno, fokusirani samo na opuštanje i uživanje.

Kombinacija boho i skandinavskog stila stvorit će opuštajuću i šarmantnu atmosferu na vašoj terasi. Zato smo sve za uređenje blagdanskog stola pod vedrim nebom pronašli u JYSKu, kako biste stvorili jedinstven prostor za uživanje na otvorenom, bilo da ga uređujete za sebe ili za iznajmljivanje.

Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 19 Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 19 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)
Koristite prirodne materijale poput drveta, bambusa, ratana i lana, koji su karakteristični za skandinavski dizajn, kao i minimalističan i funkcionalan namještaj, a dajte si oduška s prirodnim, rustikalnim detaljima.

Ugodne pletene fotelje u boji konjaka uz dodatak stolića od bagremovih letvica učinit će razliku za vaše goste dok budu ispijali svoju poslijepodnevnu kavu.

Drveni okrugli blagovaonski stol od tikovine s jednostavnim, ali zanimljivim dizajnom odlično će se uklopiti u prirodu i zelenilo koje ga okružuje. Ispod njega postavite pleteni okrugli vanjski tepih pastelne boje, a oko njega bež funkcionalne vrtne stolice koje su zbog svog materijala otporne na sve vremenske uvjete. Odlično su rješenje i za opremanje prostora pored mora ili bazena budući se na njih bez problema može sjesti i u mokroj odjeći, a ono što je još važnije izuzetno se lako održavaju.

Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 18 Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 18 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)
Na stolu neka se nađu juteni podmetači s resicama uz pletene prstene od morske trave za dekoriranje platnenih salvete od lana. Obje estetike vole uključiti prirodne elemente u dizajn. Ukrasite prstene za salvete proljetnim cvijećem te njime napunite i vaze svih oblika i materijala kako biste postigli dojam višedimenzionalnosti i bliskosti s prirodom. Neka voće i povrće bude dekoracija u zdjelama i tanjurima različitih oblika i boja.

Stvorite kutić za čitanje i bijeg u neke druge svjetove. Udobna lounge fotelja sa stolićem, okružena biljkama i lampionom, stvorit će intiman ugođaj baš za to, ali i za maštanje i opuštanje.

Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 17 Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 17 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Kombinirajući sve te elemente, možete stvoriti prostor koji spaja udobnost, toplinu i osobnost obaju stilova na jedinstven i harmoničan način.

Svoje goste, bili to prijatelji ili potpuni neznanci, ugostite efektnim zalogajčićima brze pripreme zbog kojih će na vašoj ugodnoj terasi poželjeti boraviti sve češće.

Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 3 Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 3 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Počnite s laganom šarenom salatom s raznim povrćem i kus-kusom kao predjelom, ali ona može biti i odličan prilog bilo kojoj vrsti mesa ili ribi. Poslužujete li je kao predjelo, servirajte ga u zdjelicama koje će biti kontrast tanjuru na kojem se nalaze kako biste ih dodatno istaknuli. Ostatak salate ostavite u zdjeli kako bi si svaki gost mogao nadopuniti zdjelicu po želji ili ako ste mislili poslužiti salatu kao prilog.

Elegantna zdjela iz JYSKa, koju smo mi koristili, neobičnog je oblika i velikog kapaciteta, pa je idealna za veća druženja. Uz nju odlično pristaju velike žlice za salatu od mesinga, pogotovo ako ste na stolu poslagali beštek od istog materijala.

Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 4 Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 4 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Osvježavajuća salata s povrćem, kus-kusom i feta sirom

Sastojci:

  • 1 šalica kus-kusa
  • 1 manja žuta paprika
  • 1 manja crvena paprika
  • 1 manja zelena paprika
  • ½ krastavca salatara
  • ½ ljubičastog luka
  • 7 cherry rajčica (raznih boja)
  • sok jedne limete
  • 2 do 3 žlice maslinova ulja
  • 3 žlice razmrvljenog feta sira
  • žličica soli
  • papar
  • svježi origano

Priprema:

  1. U zdjelu stavite šalicu kus-kusa, dvije šalice vruće vode i žličicu soli. Dobro promiješajte i pričekajte desetak minuta da kus-kus upije svu vodu i nabubri. Sve povrće narežite na komadiće.
  2. Pričekajte da se kus-kus ohladi pa ga pomiješajte s narezanim povrćem i začinite maslinovim uljem te popaprite i posolite po želji.
  3. Na vrh nadrobite feta sira i ukrasite grančicom origana.

  Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 7 Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 7 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Nastavite s toplim zalogajima koji su uživancija za oči, ali i za nepce. Proljetne delicije ne mogu proći bez šparoga, pa ne propustite iskoristiti njihovu sezonu i pripremite ovaj jednostavni recept koji će oduševiti vaše goste bilo da se radi o jelu dobrodošlice ili o drugom slijedu. Poslužite ga na rustikalnoj drvenoj dasci kao finger food koji se jede s nogu ili na tanjuru uz beštek od mesinga kao otmjeniju varijantu.

  Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 5 Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 5 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Šparoge u lisnatom ogrtaču s pršutom i parmezanom

Sastojci:

  • 550 g lisnatog tijesta
  • 500 g šparoga
  • 2 šake ribanog parmezana
  • 200 g pršuta
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sol
  • papar
  • 2 jaja

Priprema:

  1. Šparoge operite i odstranite im donje tvrđe dijelove pa ih posušite, nauljite maslinovim uljem, posolite i popaprite.
  2. Lisnato narežite na kocke široke oko 10 cm. U svaku kocku dijagonalno položite po dvije šparoge umotane u pršut, pospite ih parmezanom i preklopite suprotne vrhove kako biste ih ogrnuli.
  3. Tijesto na vrhu premažite umućenim jajetom te stavite peći na 180 °C do zlatnosmećkaste boje. Poslužite toplo.

Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 13 Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 13 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)
I ne zaboravite na desert. Uživanje u slasticama na otvorenom zove na deserte s voćem i laganim kremama – zalogajima koji se tope u ustima. Poslužite ih na tanjurićima od kamenine, ili pak budite inovativni pa desert poslužite, kao mi, na ukrasnom pladnju od mramora kako bi dali dašak otmjenosti jednostavnoj, ali atraktivnoj slastici.

Ova će slastica uspjeti baš svima, pogotovo ako kupite gotove princes-krafne. No šalu na stranu, gotovim košaricama skratit ćete si vrijeme pripreme, ali ćete zato prefinim punjenjem oduševiti sve goste. Dovoljno je samo kremu ukrasiti bobičastim voćem i listićima mente za dodatnu svježinu i vaša je slastica gotova u trenu.

  Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 6 Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 6 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Princezice punjene kremom od mascarponea s bobičastim voćem i mentom

Sastojci:

  • 250 g mascarponea
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice namaza od lješnjaka ili bijele čokolade
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 4 veće jagode
  • šaka borovnica
  • šaka malina
  • nekoliko listića svježe mente

Priprema:

  1. Mascarpone, vrhnje, namaz i šećer u prahu stavite u zdjelu i miksajte dok ne dobijete teksturu čvrstog šlaga.
  2. Jagode narežite na komadiće, a pripremite manje borovnice i maline.
  3. Odrežite vrh košaricama za princes-krafne pa ih napunite kremom, ukrasite svježim bobičastim voćem i listićima svježe mente.

Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 2 Otvorili smo sezonu terasa uz pomoć JYSKa - 2 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Druženja su najbolja za stolom i uz finu hranu pa vjerujemo da ćete ovim zalogajima i ugodnom atmosferom te terasom namještenom uz pomoć JYSKa osvojiti svoje goste koji te će se k vama uvijek vraćati, bilo da ste iznajmljivač ili samo najbolji domaćin u društvu. Za one prve JYSK pomaže pronaći funkcionalne i najljepše komade za uređenje prostora za najam te osigurava izvrsnu personaliziranu uslugu uz dodatne B2B popuste.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom JYSK po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju