Malo je stvari na ovome svijetu pogrešno shvaćeno kao ženski orgazam. Iako smo uznapredovali oko stigme ženskog zadovoljstva, ipak nedovoljno govorimo o njemu, a u prilog tome ide i činjenica da je vrlo malo znanstvenih istraživanja koja bi potvrdila psihofizičke prednosti ženskog orgazma.

Prednosti muškog orgazma su vrlo jasne. On ima svoju svrhu jer služi kako bi žena zatrudnjela i rodila dijete.

Muški orgazam, dakle, ima evoucijsku korist i upravo je zbog toga istražen uzduž i poprijeko. O njemu nije problem govoriti, nema tabu-konotaciju i jasno možemo reći da je dobar, koristan i poželjan za opći opstanak.

Žene ne moraju doživjeti orgazam da bi zatrudnjele, ali postoji određen broj dokaza koji sugeriraju da je odličan za plodnost

Iako nema konkretnih dokaza koji će nam pokazati za što je točno dobar ženski orgazam, dobro je poznato da je zadovoljstvo korisno za zdravlje svake žene.

Žene ne moraju doživjeti orgazam da bi zatrudnjele, ali postoji određen broj dokaza koji sugeriraju da je odličan za plodnost. Konkretno, ako je žena doživjela orgazam, njezino tijelo ima bolju sposobnost zadržavanja spermija, a samim time i veću vjerojatnost da će ostati trudna.

Ženski orgazam ima puno više koristi za naše psihičko zdravlje. Ugodan seks može poboljšati raspoloženje, ublažiti stres i depresivna stanja, ojačati imunitet i poboljšati odnose s partnerom.

Istraživači u zadnje vrijeme pokušavaju steći dublji uvid u žensko zadovoljstvo kako bismo o njemu mogli više naučiti. Iako postoji bezbroj načina na koje žena može doživjeti orgazam, nedavno istraživanje Sveučilišta u Pragu, potvrdilo je da postoje tri vrste ženskog orgazma: valovi, lavine i vulkani.

Sudionice su koristile bluetooth vibrator kako bi otkrile snagu kontrakcija u zdjelici. Vibrator je skupljao podatke o pokretima mišića u trenutku orgazma i na taj su način istraživači identificirali tri različite vrste orgazma i nazvali ih prema prirodnim pojavama na koje podsjećaju.

1. Val

Istraživači su zaključili da je ovo najčešći tip ženskog orgazma. Kako bi žena doživjela „val zadovoljstva“, ne mora biti previše uzbuđena, a prepoznajemo ga po uzastopnom stezanju i opuštanju mišića. Gotovo polovica sudionica zabilježila je valove orgazma, a neke su rekli da su ga čak mogle i kontrolirati. Kad žena doživi ovaj oblik orgazma, bez problema ga može proživjeti, a da niti ne reagira na njega.

2. Vulkan

Kako mu i samo ime sugerira, vulkanski orgazam je puno eksplozivniji i ugodniji. Počinje s nakupljanjem valova i blagom napetosti u zdjelici, koja se nakon toga iznenada penje pa opušta u točki intenzivnijeg ženskog orgazma. Dakle, kad mislite da ste doživjele orgazam, a nastavljate sa stimulacijom klitorisa, dolazi do eksplozije zadovoljstva. Ovaj oblik orgazma je najrjeđi, ali puno ugodniji od prvog.

Zašto vam se tresu noge nakon dobrog seksa? Zašto se nekim ženama tresu noge nakon dobrog seksa?

3. Lavina

Ovaj oblik orgazma ima najveću napetost zdjelice i pruža najintenzivnije zadovoljstvo. Doživljavaju ga žene koje poznaju svoje tijelo, imaju česte seksualne odnose i često masturbiraju. Seksualni terapeuti ističu da svaka žena može naučiti kako doživjeti ovaj oblik orgazma i da je on odličan za žensko zdravlje, a čak se koristi i u nekim terapijama koje pomažu kod psihičkih oboljenja.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju