Kada su djeca u pitanju, vatrogascima Vatrogasne postrojbe Zagreb intervencije u kojima pomažu najmlađima imaju posebnu težinu. Upravo zato u vatrogasnim vozilima odnedavno se voze i plišanci "Hrabri Hrvoje"

Vatrogascima je na njihovim intervencijama spašavanja najteže kad su djeca u pitanju. Upravo zato je Vatrogasna postrojba Zagreb pokrenula akciju kojom žele pomoći djeci da lakše podnesu i prebrode vatrogasne intervencije.

Vatrogasci Vatrogasne postrojbe Zagreb djeci dijele plišane igračke 'Hrabri Hrvoje'

Svako dijete koje treba pomoć vatrogasaca od sada će od ovih junaka dobivati plišanog medvjedića nazvanog "Hrabri Hrvoje". Po jedan hrabri plišanac nalazi se u svakom vozilu Vatrogasne postrojbe Zagreb spremljen među vatrogasnom opremom i opremom za spašavanje.

Zadaća hrabrog medvjedića je da razveseli i smiri dijete tijekom intervencije. Plišane igračke, koje su vatrogasci Vatrogasne postrojbe Zagreb sami prikupili, uredno su umotane i spremne za dodjelu, a vatrogasci složno kažu kako se nadaju da će im što manje trebati. Vatrogasci su skupili tristotinjak igračaka, a dosad su podijelili dvije.


Plišanci su došli iz domova vatrogasaca, svaki od njih kod kuće je našao nekog plišanca koji su zatim dezinficirani i očišćeni te sada čekaju svoje nove vlasnike, otkrio nam je Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, koji je i smislio ime za plišance.

Plišanci su došli iz domova vatrogasaca, svaki od njih kod kuće je našao nekog plišanca koji su zatim dezinficirani i očišćeni te sada čekaju svoje nove vlasnike

Moji klinci imaju knjigu "Grozni Grga" u kojoj se pojavljuje i moj imenjak Savršeni Siniša, te ostali likovi s istim početnim slovima imena od dvije riječi. Tako mi je sinula ideja da plišane igračke nazovemo Hrabri Hrvoje. Dakle, od Groznog Grge do Hrabrog Hrvoja, sa smiješkom kaže Jembrih te dodaje da se djeca iznenade kada u vatrogasnom vozilu ugledaju plišanog medvjedića ili sličnu igračku.

Kada imamo intervenciju često se okupe znatiželjna djeca koju zanima kako izgleda gašenje požara. A kada vide da u vozilu imamo i plišane igračke to ih razveseli i iznenadi te svrate misli s prizora vatre i gašenja požara, priča Jembrih. Jednom prilikom, dodaje zapovjednik, uplakano dijete vatrogasci su smirivali pokazujući mu mobitel, a sada će im u tome pomagati plišanci.

Želimo da djeci susret s vatrogascima ostane u lijepom, a ne ružnom sjećanju, zaključuje Siniša Jembrih.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju