Slojevito odijevanje je razlog zbog kojeg je jesen mnogima omiljeno godišnje doba za slaganje modnih kombinacija.

Galerija Kombinezon je komad idealan za period kada nije ni prevruće ni prehladno Zara baloner, 549,90 kn Reserved hlače širokih nogavica, 249,90 kn +4 Mango čizme, 1399,90 kn

Svaki dan prilika je za novu kombinaciju, a nakon ljeta. tijekom kojeg su jedna haljina i sandale sve što trebamo, jesen u svakodnevne kombinacije vraća pletiva, jeans, balonere, kožne i jeans jakne, tenisice, gležnjače, čizme...

Opcija je puno, a ekipa modnog portala Who What Wear odlučila je proučiti jesenske kombinacije modno osviještenih dama na Instagramu prilikom čega su primijetili da se sedam odjevnih komada neprestano ponavlja kao dio kombinacija.

Radi se o sedam odjevnih predmeta zahvaljujući kojima je svaka jesenska kombinacija moderna pa su sjajna opcija za ulaganje, ako planirate proširiti jesensku garderobu.

1. Predimenzionirani baloner

Većina žena u svom ormaru već ima baloner, ali ste u manjini koja tek planira kupiti ovaj omiljeni odjevni komad ili ako svojoj kolekciji planirate dodati još jedan, onda je jedna opcija baloner "oversized" kroja, odnosno širi model uz koji će svaka vaša jesenska kombinacija biti u trendu.

Zara baloner, 549,90 kn Zara baloner, 549,90 kn (Foto: Zara)

2. Hlače širokih nogavica

Posebno ako radite u uredu, s hlačama širokih nogavica ovu jesen nećete pogriješiti. Njihov veliki plus je i činjenica da savršeno izgledaju uz pletivo.

Reserved hlače širokih nogavica, 249,90 kn Reserved hlače širokih nogavica, 249,90 kn (Foto: Reserved)

3. Čizme do koljena

Čizme do koljena komad su koji ne izlazi iz trenda i jednom kada ih kupite nosit ćete ih sve dok se ne istroše. Savršeni par čizama do koljena slaže se sa svim komadima koje imate u ormaru, a čak i hlače možete ugurati u njih tako da je opcija gotovo pa bezbroj.

Mango čizme, 1399,90 kn Mango čizme, 1399,90 kn (Foto: Mango)

Vratile su se! 15 novih modela visokih čizama već od 299 kuna Bershka, 379 kuna Stradivarius, 299 kuna Reserved, 349 kuna +12 Jessica Simpson, 654 kune

4. Kratki kardigan

Ovaj komad savršeno se slaže uz vaše omiljene traperice ili midi suknju. Kako bi se do kraja uklopio u slojevito jesensko odijevanje ispod njega možete odjenuti majicu kratkih rukava.

H&M kratki kardigan, 14,99 eura (111,16 kn) H&M kratki kardigan, 14,99 eura (111,16 kn) (Foto: H&M)

5. Plisirana midi suknja

Ovo je također jedan od komada koji većina vjerojatno već ima u ormaru. Plisirane suknje ne silaze s polica trgovina već nekoliko godina, a to ne čudi s obzirom na njihovu prilagodljivost svakoj modnoj kombinaciji.

Stradivarius plisirana suknja, 149,90 kn Stradivarius plisirana suknja, 149,90 kn (Foto: Stradivarius)

6. Kombinezon vojničkog stila

Kombinezoni su idealni komadi za ovo doba godine koje nije ni previše hladno ni prevruće. Osim toga, olakšava jutarnje oblačenje jer u jednom komadu imate sve. U ponudi su različiti krojevi i uzorci, međutim posebno se ističku kombinezoni vojničkog stila koji su idealni za dan u uredu i večernje druženje s prijateljicama.

Massimo Dutti kombinezon, 749 kn Massimo Dutti kombinezon, 749 kn (Foto: Massimo Dutti)

7. Kožna košulja

Klasična košulja ključan je komad jesenske garderobe, a ako želite svoje odijevanje podignuti na višu razinu, možda biste mogli razmisliti o kupnji kožne košulje koju možete nositi i kao jaknu.

Uterque kožna košulja, 1890 kn Uterque kožna košulja, 1890 kn (Foto: Uterqüe)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju