Frances Carpenter, poznatija kao Franny Fit je prava senzacija na Instagramu. Njezin profil isfrannyfityet prati 145 tisuća obožavatelja koji traže nadahnuće za promjene životnih navika i gubitak viška kilograma. Ona je, naime, izgubila čak 68 kilograma.

Ova 30-godišnja Amerikanka s kilogramima vodi rat cijeli život. Odrastala je u problematičnoj obitelji i od najranije dobi jela velike količine hrane kao nadomjestak za emocionalnu prazninu koju je osjećala.

Kad je završila srednju školu imala je 90 kilograma, a do 26. rođendana vaga joj je pokazivala zabrinjavajućih 150 kilograma. Zbog svoje težine nije mogla sjesti u kino-sjedalo, a teško joj je bilo pronaći i odgovarajuće mjesto u rastoranima.

Kada sam bila najteža, bila sam vrlo tužna, pa sam jela kako bi se utješila. Bio je to vrlo nezdrav ciklus koji sam morala prekinuti, priznala je Frances Carpenter na svojem Instagramu.

Odlučila je nešto poduzeti. Počela je kuhati hranu s niskim udjelom ugljikohidrata, odnosno visokim postotkom bjelančevina i masti. Iz prehrane je izbacila kruh, tjesteninu, rižu i slatko, a zamijenila ih zelenim lisnatim povrćem i drugim zdravim namirnicama.

Na njezinom jelovniku naći će se kombinacija junetine i pečenih šparoga, pileća prsa s rižom od cvjetače ili pak riba poslužena uz finu salatu. Uz pomoć ovakve prehrane u deset mjeseci izgubila je 45 kilograma. S vremenom je počela i vježbati u teretani – pet dana u tjednu – što čini i danas.

Svoje pratiteljice na Instagramu redovito savjetuje da na mršavljenje krenu s podrškom najmilijih – članova obitelji, partnera ili pak djece. Savjetuje ih i da se pripreme na velike promjene.

Nisam ni slutila koliko će me gubitak kilograma promijeniti. Ne samo da sam postala samopouzdanija po pitanju svojeg izgleda, nego sam stekla i novu razinu samoljubavi. Sada sam sebi na prvom mjestu i uživam u stvarima o kojima sam prije samo sanjala.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju