Dizajnerica nakita Vesna Zadro za proljeće 2021. godine predstavlja kolekciju nakita "Olivia" inspiriranu osjećajem koji nas nikad ne napušta, inspiriranu nadom.

Ovoga proljeća više nego ijedno proljeće prije u misli nam se uvlače riječi velikog britanskog pjesnika Lorda Alfreda Tennysona: "Nada se smiješi s praga godine koja dolazi, šapćući 'bit će sretnija'".

Inspirirana upravo tom nadom, osjećajem za kojeg ne želimo da nas ikad napusti, dizajnerica i vlasnica brenda Frajerica Handcrafted Jewelry, Vesna Zadro, stvorila je kolekciju nakita "Olivia". Svaki komad nakita je izrađen ručno s posebnom pažnjom i naglaskom na jednostavnosti kako bi se prikazala ljepota korištenih materijala kao što su srebro, maslinovo drvo i mjed.

Svako je proljeće posebno, jer je vrijeme buđenja i uvijek nas iznova fascinira stvaranjem novog života, no s obzirom na izazove s kojima smo bili suočeni protekle godine, ovo je još posebnije.

Iz želje za novim stvorena je i kolekcija nakita "Olivia" - ona koja nosi nadu, a središnja je tema kolekcije maslinovo drvo i list kao simbol mira, vječnosti i pobjede, govori o novoj kolekciji dizajnerica.

U procesu stvaranja koristila je novostečene tehnike tradicionalne obrade metala i plemenitih kovina u kombinaciji s drvom.

Poseban doprinos stvaranju ove kolekcije dala je i akademska slikarica Sanela Đurinec Raič naslikavši list masline koji je na kraju u suradnji s Vesnom poprimio oblik znakovitih naušnica i postao zaštitni znak kolekcije.

Pri izradi svakog komada nakita vodi me ljubav prema onome što radim i tu emociju želim prenijeti dalje. Proces izrade nakita zna biti dugotrajan, jer sve izrađujem samostalno i ručno od prirodnih materijala.

Iznimno mi je važno da se zadrži kvaliteta proizvodnje, ali i zadovoljstvo žene koja nakit nosi, pa stoga moju ponudu čine vrlo male serije nakita, otkriva Vesna. Iako već godinama oduševljava djevojke i žene u regiji svojim unikatnim nakitom i zanimljivim kolekcijama, ove je sezone uvođenjem novih materijala i tehnika obrade željela unijeti svježinu u postojeću ponudu i pružiti im novo iskustvo u biranju njima dragih komada.

Kolekciju "Olivia" čine statment narukvice, prstenje i naušnice, odlikuju je geometrijski oblici, a središnji elementi su maslinovo drvo obučeno u plemenite kovine i decentni list masline. Svaki komad izrađen je s posebnim naglaskom na njegovu originalnost i ljepotu pri tome pazeći da je udoban, nosiv i, na kraju, trajan. Baš kako bi nas sam pogled na nakit koji nosimo podsjetio da nas nada nikad ne napušta i da je, kako bi rekla jedna od najvećih filmskih ikona svih vremena, Scarlett O'Hara, sutra novi dan.

Novu kolekciju nakita "Olivia" prate i fotografije koje potpisuje Zvonimir Ferina, dok je ulogu zaštitnog lica preuzela zanosna Anja Ožanić (Sonic Model), profesionalna skakačica u vodu i Miss sporta 2019. koja se svojom nježnom pojavom sjajno uklopila u samu ideju prozračnosti cijele kampanje dodatno potenciranu besprijekornim make-upom vizažistice Ivane Lončar.


Više informacija o brendu i novoj kolekciji dostupno je na internetskoj stranici , kao i na društvenim mrežama: Facebook stranici Frajerica Handcrafted Jewelry i Instagramu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju