Budi dama, rekli su. Suknja ti je prekratka. Hlače su ti preuske. Ne pokazuj toliko kože. Ne pokazuj bedra. Ne pokazuj grudi. Ne pokazuj središnji dio svoga tijela.

Ne otkrivaj dekolte. Ne pokazuj donje rublje. Ne otkrivaj ramena. Pokrij se. Prepusti nešto mašti. Odjeni se čedno. Ne budi zavodnica. Muškarci se ne mogu kontrolirati. Muškarci imaju potrebe. Izgledaš mrzovoljno. Opusti se. Pokaži malo kože. Budi seksi. Budi zavodljiva. Ne budi tako provokativna. Tražila si to. Nosi crno. Nosi štikle. Previše si se sredila. Premalo si se sredila. Ne nosi trenirku, izgledaš kao da si se zapustila…

Slika nije dostupna Simone de Beauvoir: Revolucionarka zbog koje su žene postale svjesne da su puno više od majke i supruge

Ovo je samo dio inspirirajućeg teksta Camille Rainville po imenu "Be a Lady, They Said", koji je u središtu nove kampanje magazina Girls. Girls. Girls. Tekst čita proslavljena glumica Cynthia Nixon, a popraćen je dramatičnim videosnimkama koje su uobličene i objavljene na Vimeu.

Glavni je cilj kampanje slaviti žensku snagu i ljepotu u svim oblicima ističući nevjerojatne zahtjeve društva s kojima se pripadnice nježnijeg spola svakodnevno susreću.

  Marie Curie Prva među 100 najvećih: Marie Curie proglašena najutjecajnijom ženom u povijesti

Da je uistinu riječ o temi s kojom se može poistovjetiti baš svaka žena, dokazuje i činjenica da je video u posljednja dva dana pogledalo oko 915 tisuća osoba te se nezaustavljivo širi društvenim mrežama.

Na što to društvo misli kad ženi savjetuje da bude dama, provjerite u videu Girls. Girls. Girls. Magazina.

Be a Lady They Said from Paul McLean on Vimeo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju