Pogledajte kratki video u kojem smo vam pokazali kako u 3 lagane vježbe na izdržaj i njihove progresije odnosno aktivnije dodatke postići trbuh o kakvom ste oduvijek sanjali.

Do ljeta ima samo još tri mjeseca, ali dovoljno da učvrstite mlohavi trbuh i pretvorite ga u pravu stijenu. Za razliku od običnih trbušnjaka, ove vježbe za trbuh koje smo vam pripremili u suradnji s Niveom jačaju sve mišiće trupa. To znači da ne samo da će vam trbuh biti ravan, već i vaše držanje.

Vježbama u našem kratkom videu jačate i leđne mišiće koji će vam pomoći da se držite uspravno i pokažete sve čari svog ženstvenog i fit tijela.

1. Prednji upor na 4 uporišne točke

Postaviti se u pravilnu poziciju. Ruke su u širini ramena, šake točno ispod. Noge malo sire od širine kukova. Leđa ravna, trbuh aktiviran, a vrat i glava u produžetku kralježnice.

Zadržati poziciju 30-tak sekundi

Dodatak vježbi: Nakon toga se naizmjenično spuštati na desnu pa lijevu podlakticu. Pri tome paziti kako ne bi došlo do rotacije zdjelice koja mora ostati sto mirnija, a kukovi paralelni.

Vježbu ponoviti 10 do 12 puta u 3 serije.

2. Plank

Podlaktice postaviti u širini ramena, noge mogu biti skupljene ili u širini kukova. Trbuh čvrst, leđa ravna, vrat i glava u produžetku kralježnice. Paziti kako ne bi došlo do uvijanja u lumbalnom dijelu kralježnice.

Stegnuti trbuh, stražnjicu, bedrene mišice i tako zadržati aktivaciju oko 30 sekundi.

Vježbu ponoviti u 3 do 4 serije.

Dodatak vježbi: Naizmjenično podizanje nogu, desne pa lijeve. Treba paziti kako ne bi došlo do rotacije kukova koji moraju ostati paralelni s podlogom.

3. Bočni plank

Postoji dosta varijacija ove vježbe, ovdje su postavljene noge jedna na drugu te stopalo na stopalu. Upor je na podlaktici, a kukovi podignuti od podloge.

Također treba pripaziti kako ne bi došlo do propadanja u dijelu trbuha. Lumbalni dio te gornji dio leđa mora ostati čvrst i ravan. Glava i vrat u produžetku kralježnice te trbuh stisnut.

Zadržati poziciju 20-30 sekundi (ovisno o formi ).

Dodatak vježbi: Podizanje kukova 10 do 12 puta u 3 serije. Kako postoje brojne varijacije ovih vježbi ruka može biti podignuta u zrak ili se zgrčiti i staviti iza glave.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju