Britanka Laura Metson, rodila je nakon osam spontanih pobačaja, zahvaljujući podacima koje je dobila putem internetske stranice.

Nakon osam pobačaja i dvije teške godine, 29-godišnja Laura Metson gotovo je odustala, jer je mislila da nikada neće imati djece. Nakon mnogih testova, liječnici nisu uspjeli otkriti zbog kojeg je imala spontane pobačaje.

Na internetskoj stranici na kojoj se piše o neplodnosti upoznala je mnoge žene sa sličnim problemom, a jedna joj je odala i rješenje. Savjetovala je Lauri da ode na specifičan pregled krvi koji je otkrio da ima rijetko stanje koje je uzrokovalo da njezino tijelo odbacuje fetus kao strano tijelo jer je sadržavao gene njezinoga supruga.

Nakon terapije koja je uključivala ubrizgavanje bijelih krvnih stanica supruga u nju, napokon je, prije osam tjedana, rodila dječaka Williama.

'Liječnici ne istražuju što je uzrok pobačajima dok žena spontano se pobaci treći puta. No, moj ginekolog to je učinio nakon drugog, ali nalazi su pokazivali kako je sve u redu, a pobačaji su se nizali jedan za drugim. Nakon petog, podvrgli smo se skupocjenom testiranju NHS, ali sve je bilo u redu. Rekli su nam kako više ništa ne mogu učiniti za nas', rekla je Laura te dodala kako njezin suprug već ima 11-godišnjeg sina iz prethodnog braka i kako svi njihovi prijatelji imaju djecu što joj je dodatno otežalo situaciju.

'Bilo je to veoma tužno, misliti da nikada nećemo imati djecu zajedno. Nisam mislila da je to samo pitanje loše sreće. Nismo željeli prestati pokušavati. Na testiranje smo otišli i u ulicu Harley ali rezultati testova su opet bili u redu, a pobačaji su se i dalje događali. Nakon toga sam pronašla internetsku stranicu o neplodnosti', ispričala je Laura.

Jedna je žena s kojom je razgovarala putem stranice preporučila paru da testiraju antipateralna citotoksična antitijela. To se testiranje provodi samo u Velikoj Britaniji u privatnoj bolnici Portland u Londonu.

'Test je pokazao razlog zbg kojeg sam imala spontane pobačaje. Nisam mogla stvoriti blokirajuća protutijela protiv suprugovih antigena. Stoga bi moje tijelo, svaki puta kada bih zatrudnjela odbilo fetus', objasnila je Laura. Kaže da je tretman koštao 1.000 funti.

Nakon terapije zaustavljena je 'alergična reakcija' na tri mjeseca, što je stvorilo mali 'prozor' tijekom kojeg bi se razvio embrijoi.

'Vrijedilo je svakog novčića. Naročito, ako priču pročita barem i jedna žena koja se susrela s ovakvim problemom, a liječnici nisu mogli ustanoviti o čemu se radi', zaključila je Laura.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju