Javni prijevoz, trgovački centri, novac i još mnogo toga što dotičemo u svakodnevnom životu, vrvi bakterijama. I dom svake obitelji ima mjesta koja su pravi rasadnici različitih bakterija i gljivica.

Novinarka Provjerenog saznala je da bakterije koje nas okružuju mogu izazvati temperaturu, povraćanje ili proljev, saznala je mjesta koja su bakterijama omiljena te postupke kojima možemo znatno ograničiti njihovo djelovane. 

Kupaonica je jedno od mjesta u stanu koje bakterije često posjećuju. Pažnju bi trebalo obratiti na poklopac od daske WC-a koji ima svoju funkciju; on bi uvijek prije puštanja vode trebao biti spušten jer će se bakterije inače rasprišiti svuda naokolo. Nije dobro ni da četkice za zube stoje zajedno jer na taj način bakterije prelaze s jedne četkice na drugu. Tekući sapun bolji je odabir od krutog, na kojem se vrlo često bakterije zadržavaju.

Kuhinjski sudoper i spužvica za pranje posuđa omiljeno su stanište raznih bakterija i gljivica. Tu spadaju i kuhinjske krpe, kanta za smeće, daska za rezanje. 

Jedno od posljednjih istraživanja pokazalo je kako je radni stol čak 400 puta prljaviji od wc-a, pa tako češće treba očistiti tipkovnicu, telefon i kompjuterski miš.

Cijeli prilog o bakterijama, njihovom načinu djelovanja te metodama uništavanja pogledajte u priloženom video prilogu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju