Ljeto je. Svi žele imati vitko tijelo bez suvišnih kilograma. Mediji vrve savjetima o tome što je zdravo, a što nije, koliko kalorija trebamo unositi, koje su dijete najbolje, kako mršave holivudske zvijezde. Novinarka magazina Provjereno istražila je gdje leže najčešće zablude u vezi dijeta i mršavljenja.

Jedna od najraširenijih tvrdnji je da, ako želite velikom brzinom izgubiti kilograme, sve što trebate učiniti jest ne miješati ugljikohidrate i proteine. 

Istina je da ćete smršavjeti, no samo kratkoročno. Čim se vrate stare prehrambene navike, kilogrami će se vratiti jer probavni trakt nije usmjeren na takav način prehrane, saznaje novinarka Provjerenog.

Masti su definirane kao najveći neprijatelj vitkosti. No, nutricionisti kažu da nije zdravo posve izbaciti masti iz prehrane. Naime, one su sastavni dio stanica i staničnih organela te potpunim izbacivanjem možemo ozbiljno ugroziti zdravlje. 

Neke popularne dijete tvrde da je za doručak dovoljna samo jedna voćka. I to pravilo je krivo. Voće se ne preporučuje na prazan želudac jer kiselost ometa njegova rad.

Cijelu priču o zabludama vezanim za mršavljenje te pravilima koja ne narušavaju zdravlje nego vas na polagan način vode ka željenoj težini pogledajte u priloženom video prilogu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju