Ako ste jedan od onih nesretnica koje ove godine nemaju godišnji odmor ili ga pak ne možete dočekati predlažemo da pobjegnete negdje za vikend s dragim osobama te se pošteno zabavite i opustite.

Jedan ovakav vikend napunit će vam baterije do kraja ljeta i dok mislite da su baš svi na našoj lijepoj obali, iznenadit ćete se kakva sva iznenađenja skriva bijeg u Sjevernu Hrvatsku. Donosimo vam prijedlog kako najbolje iskoristiti slobodnih 48 sati i to u prekrasnom Međimurju.

PETAK

Spakirajte se

Torbu ili ruksak spremite još prije posla i ne gubite ni minutu nego se odmah upustite u nezaboravan vikend koji vas očekuje. Spremiti bi se trebali u tren oka; potrebne su vam samo dvije dnevne, dvije večernje kombinacije i kupaći kostim.

Put i smještaj

Krećete li iz Zagreba, Međimurje je iza ugla i do njega će vam trebati oko sat i pol vremena. U srcu Međimurja nalaze se Terme Sveti Martin koje sa svojim Aquaparkom nude pravo ljetno osvježenje, a gosti hotela Spa Golfer i Apartmana Regina mogu ga neograničeno koristiti tijekom svog boravka. Stoga predlažemo da se upravo tamo smjestite pri dolasku.

Kako provesti večer?

Doći ćete taman na večeru. Večerati možete i u hotelu, no predlažemo da uživate u prekrasnoj terasi restorana udaljenog desetak minuta automobilom.

 

U restoranu Terbotz uživajte u kušanju vina i nekoliko sljedova međimurskih delicija, dok vam pogled seže preko zelenih brežuljaka i vinograda ovog prekrasnog kraja.

Zabavu možete nastaviti u pubu Potkova u neposrednoj blizini Termi.

 

SUBOTA

Kako provesti prijepodne?

Nakon doručka krenite u istraživanje kraja. Izaberite jedan od 3 izleta u ponudi;

1. Posjet farmi jelena koji je subotom besplatan.

2. Istraživanje vinskih cesta u Međimurju i degustacija 7 sorti vina s prilogom na imanju obitelji Lovrec, uživanje u pogledu na etno zbirku i onog s vidikovca te razgledavanje imanja uz prezentaciju domaćina.

3. Panoramska vožnja do Čakovca kroz Štrigovu i posjet vinskom podrumu iz doba Zrinskih Lovrec uz kratku degustaciju dvije vrste vina i razgled vinskog podruma, u nastavku dolazak u Čakovec i posjet Starom gradu, Perivoju Zrinskih i Muzeju Međimurja. Šetnja gradom i odlazak u Mačkovec, u hvaljeni restoran Mala hiža, gdje slijedi ručak.

Kako provesti poslijepodne?

Nakon ručka valja potrošiti sve nakupljene kalorije. Kada bi morali odabrati najbolje prijevozno sredstvo za upoznavanje svih atrakcija koje regija nudi, od onih gastronomskih pa do onih prirodnih uz rijeku Muru ili Dravu sjednite na bicikl.

Unajmite bicikl u Termama i krenite u istraživanje jedne od pet bike ruta za one koji ga vole voziti na duže staze. Gotovo sve ceste koje se nalaze na spomenutim rutama imaju barem jednu biciklističku stazu, dok na pojedinim cestama postoje čak dvije. Preporučamo rutu br. 2 koja je lagana, s malo uspona, te je krase izmjene različitih i lijepih krajolika, od brežuljkastih bregića pa do ravnica i šume i najviše točke Međimurja gdje možete dočekati zalazak sunca. Ova staza odlična je za doživjeti sve ljepote ovoga kraja kojeg lokalci zovu hrvatskim Ardenima.

Kako provesti večer?

Ako još imate snage, večer provedite zabavljajući se uz živu glazbu u pubu Potkova ili pak opuštajući se u bazenima Terma koji su otvoreni do 23h.


NEDJELJA

Nedjelju ostavite za uživanje i opuštanje. Iskoristite blagodati termalnih voda, priuštite si masažu ispod baldahina uljem od groždanih koštica proizvedenih u Međimurju ili pijuckajte osvježavajuće piće na ležaljci pored bazena i uživajte u vodenim radostima. Aquapark Termi Sveti Martin nudi mnoge zdrave snackove stoga bezbrižno možete uživati na bazenima cijeli dan.

script> var xclaim_sections={};

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju