Viktorija Rađa volonterka je splitske Udruge za sindrom Down te je posjetila i izložbu 'Lica anđela' fotografa Ivana Gudića za koju je fotografirao osobe sa sindromom Down. Za potrebe izložbe i bivša miss Dalmacije stala je ispred Ivanova objektiva

Bivša miss Dalmacije Viktorija Rađa već neko vrijeme volontira u splitskoj Udruzi za sindrom Down. Štićenici udruge dobili su i svoju izložbu 'Lica anđela' za koju ih je fotografirao Ivan Gudić, a izložbu je podržala i Viktorija.

Viktorija Rađa volonterka je splitske Udruge za sindrom Down, a volontiranje joj je obogatilo život

'Ušla sam u udrugu i vidjela da svijet ne mora biti kompliciran, da ljubav ne mora biti komplicirana, da odnosi ne moraju biti komplicirani, sve je jednostavno, sve je lijepo. Koliko možeš pomoći, uvijek pomogneš', rekla je Viktorija Đonlić za InMagazin. Da volontiranje može promijeniti život pokazuje i primjer Vinkovčanke Antonije Spajić koja je lani proglašena dobrotvorkom godine.

Za potrebe izložbe i bivša miss Dalmacije stala je pred objektiv 20-godišnjeg fotografa Ivana Gudića čije je modne fotografije na svojoj internetskoj stranici objavio i talijanski Vogue.


'Imala sam sreću u životu da su me fotografirali stvarno dobri fotografi tako da imam dobrih fotografija i to je gušt. I ovo su sad zadnji trzaji poziranja pred fotoobjektivom dok sam još mlada'
, kroz humor priča Viktorija.
Uskrsni blagdani za obitelj Rađa su dani kada je cijela obitelj na okupu. Prošle godine bili su u Dubaiju, a ovaj Uskrs proslavit će u Splitu.

'Uskrs je pred vratima, puno se sprema hrane, kolača, dogovaramo se što će se jesti, tako je kod nas uvijek. Uvijek je dilema hoćemo li pašticadu ili janjetinu', kaže Viktorija. Za dobru atmosferu uvijek se pobrinu Viktorijina dva sina Niko i Roko za koje kaže, iako je sama među muškarcima, lako ih dovede u red.


'Uvijek imam 'kartu' tata. Reći ću tati. I onda bude sve dobro', smije se supruga bivšeg košarkaša Dine Rađe pa nastavlja:

'Mlađi sin Roko mi je još uvijek prijatelj. Još uvijek mi prepričava svoje tajne. Dosta sam kul mama. Dečki su dobro odgojeni, nije što su moji', smiješi se ponosna mama Viktorija.

Više o splitskoj Udruzi za sindrom Down i njenoj volonterki Viktoriji Rađi pogledajte u prilogu InMagazina.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju